pondelok 6. júna 2016

Nakúpené v drogérii - Mixa, Balea, Labello, Alverde

Nedávny článok o drogérkovej dekoratívke sa zaradil medzi najsledovanejšie v tomto roku. Dnes naň nadviažem, ale posvietim si na produkty telovej a pleťovej kozmetiky, ktoré mi z tohto zdroja pribudli.


Telové mlieko je pre mňa must-have. A keď nefunguje, je to problém. To ale nie je prípad Mixa Multi-comfort Body Milk s obsahom glycerínu a zložky Cold Cream, ktoré by malo zmierňovať päť príznakov vysušenej citlivej pokožky. A veruže zmierňuje. Po jeho použití postupne vymizli suchosť a svrbenie, ktoré som pociťovala najviac. Je to už moje štvrté telové mlieko od tejto značky od jej príchodu na slovenský trh (jedno z nich som recenzovala tu) a aj toto sa u mňa veľmi dobre zapísalo. Kvôli hutnejšej konzistencii by som sa mu asi vyhla v letných mesiacoch, ale inak určite odporúčam. Nádherne čisto vonia, do pokožky sa vsiakne bez zvyšku a tá je po použití upokojená a vyživená.


Odličovací olej od značky Balea som zaregistrovala cca pred rokom vo viacerých novinkových článkoch blogeriek spolupracujúcich s drogériou DM. No a ten som musela vyskúšať, veď olejové odličovanie je zďaleka môje najobľúbenejšie. Na moje počudovanie bol v troch predajniach, ktoré som postupne navštívila, vypredaný, a v tej štvrtej som mala šťastie na posledný kus. Neviem, či je taký úspešný alebo naopak, prvá várka sa horko-ťažko vypredala a o ďalšiu nie je záujem (ale to sú len moje fabulácie). Čo sa oleja týka, vyzdvihla by som, že sa naozaj jedná o olej (nie prezlečené silikóny) - hlavnou zložkou je totiž slnečnicová olej, ale v zoznamej ingrediencií nájdeme aj arganový. Ďalej chválim praktické 100 ml balenie a cenu pod tri eurá. Olej nie je parfumovaný a necítiť ani žiadnu zo zložiek. Make-up odličuje efektívne, nepotrebujem za ním nič dočisťovať. Pozorujem ale dva zásadné faktory, ktoré spôsobujú, že sa tento olej do mojej siene slávy nezapíše. Najprv dávkovanie. Neviem, či som si kúpila kazový kus, ale pumpička sa zasekáva a musím na ňu poriadne pritlačiť, aby som z nej niečo dostala. Ale s tým sa dá žiť, možno je to naozaj chyba tohto jedného exempláru. Viac mi prekáža veľmi riedka až tekutá konzistencia oleja. Pretože osobne uprednostňujem hustejšie akoby gélovité typy olejov, keďže chcem pod prstami cítiť produkt, ktorým sa odličujem. V prípade tohto oleja potrebujem asi tak sedem dávok z pumpičky (v návode sa odporúčajú dve až tri), aby som sa mala čím odlíčiť. Tým pádom sa olej dosť rýchlo míňa, na druhej strane vzhľadom na jeho cenu ma to nemá prečo mrzieť.


Dnešný článok ukončím dvoma balzamami na pery. V tejto kategórii sa tento rok hľadám, nejako som zatiaľ nenatrafila na srdcovku, čo beriem ako znamenie skončiť s experimentami a vrátiť sa k osvedčeným balzamom. Ale ešte predtým som chcela minúť dva z mojej rezervy. Spája ich to, že som ani za jeden neplatila. Labello Med Protection s vitaminom E som dostala k nákupu produktov Nivea a nechtíkový Alverde prišiel domov poštou vrámci nejakej marketingovej akcie drogérie DM.


Tým sa spoločné znaky končia, pretože ťažko by som našla dva odlišnejšie balzamy. Už len obligátne zloženie, Labello je výkladnou skriňou petrochemického priemyslu, pomerne mäkký a mazľavý, v obale vonia sladko, ale na perách cítim z neho mätu. Teší ma prítomnosť ochranného faktora 15, to je aj dôvod, prečo ho nosím so sebou v kabelke a prečo sa stal mojim denným balzamom. Nechtíkový balzam na pery od Alverde je certifikovaný NATRUE, a jeho základom sú jojobový olej a olej z pšeničných klíčkov. Konzistenčne je balzam veľmi tuhý a musím ním prejsť po perých niekoľko krát, aby povolil a niečo na ne uvoľnil. Používam ho ráno a večer a čo sa týka jeho hydratačných a ošetrujúcich vlastností, myslím, že Labello strčí s prehľadom do vrecka. Nebyť jeho špecifickej arómy (nedá sa mi napísať, že vône) - to bude asi extrakt z nechtíka - tak mu v podstate nemám čo vytknúť. Ak nerátam tónované balzamy, z tých bezfarebných u mňa zatiaľ v tomto roku vedie.

Z dnes predstavenej štvorice by som okrem balzamu na pery od Alverde vyzdvihla ešte telové mlieko Mixa. Odličovací olej Balea s balzamom Labello nie sú zlé, ale až tak ma neoslovili, poznám k nim lepšie a zaujímavejšie alternatívy.


4 komentáre:

  1. Ten odličovací olej sa objavil u nás na jeseň minulého roku a odvtedy ako keby vôbec nebol doskladnený. Ďalšie balenie som si musela kúpiť v Rakúsku. Ináč mne sa pumpička nezasekáva. Mám ho už polroka a ešte stále mám na dne, ale to je tý, že ja používam 3-4 pumpičky s tým že trochu ho zmiešam s vodou a len chcem rozpustiť tú najväčšiu vrstvu makeupu a potom ešte dočisťujem gélom. Takže verím, že pokiaľ človek len s ním odličuje tak toho spotrebuje omnoho viac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som citala u teba na blogu o tomto oleji a bola som prekvapena, ze ti ho staci oproti mne polovicne mnozstvo, teraz uz rozumiem :) No a s tou dostupnostou katastrofa a to som sa po nom divala fakt vo velkych prevadzkach a uspesna som bola takej pidi pobocke v Petrzalke na Vlasteneckom namesti, kam zvycajne vobec nechodim.

      Odstrániť
  2. Ten odličovač musí byť super, mne však v poslednom čase oleje ako odličovače nevyhovujú, nejako sa s nimi moje nekamarátia. Nechtíkový balzam Alverde som mala, ale nesedel mi, pripadal mi hrozne tuhý a nevedela som sa s ním zžiť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak by bol olej hustejsi, tak som s nim spokojna, ale proste ta konzistencia mi nevyhovuje. Na balzam som si zvykla, ale je pravda, ze mi to chvilu trvalo.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.