pondelok 16. októbra 2017

Hladká a hydratovaná pleť so Sothysom

Nedávno som do svojej pleťovej starostlivosti zaradila niekoľko produktov značky Sothys (jedná sa o miniatúry, ktoré som dostala k ošetreniu v kozmetickom salóne, kam sa chodím nechávať skrášľovať) - mikro-gél peeling, hydratačný krém a dve ampulky s koncentrovanou starostlivosťou (jedna pre jas pleti a druhá relipidačná).


Veľmi často sa mám pocit, že na poli pleťovej starostlivosti ma už nič nemôže prekvapiť (či už v dobrom alebo zlom). A potom "stretnem" fakt inovatívny produkt a vrátim sa naspäť na zem. To bol prípad tohto peelingového olejového gélu od Sothys. Pritom olejové peelingy na telo používam veľmi rada, ale na tvár bola toto v mojom prípade premiéra. Textúra tohto peelingu je úplný chameleón. Po vytlačení z tuby sa prezentuje ako číry gél, ktorý sa pri kontakte s tvárou mení na olej a nakoniec pri oplachovaní vodou sa z neho stane mlieko. Zároveň pomocou jemných zrniečok (ktoré voľným okom nevidno) odstraňuje z povrchu pleti nečistoty a odumreté bunky. Pocitovo vyhodnocujem, že by tých zrniečok mohlo byť aj viac, ale zase na druhej strane musím uznať, že aj toto množstvo bohato stačí, pretože tvár je po použití hladká a pleť vypnutá bez podráždenia či vysušenia. Za iných okolností by som tento produkt zaradila do kategórie fajn, bez nejakých veľkých fanfár, ale práve spomínaná premenlivá textúra robí z jeho používania úžasný zážitok - najviac si užívam tú olejovú fázu. Ako iste viete (ak pravidelne čítate môj blog) odličovacie oleje sú mojou vášňou a toto sa im veľmi podobá, plus to vyhladzuje pleť. K dobrému používateľskému rozpoloženiu isto prispieva aj nenápadná, ale luxusne pôsobiaca parfumácia.

Druhou miniatúrou, s ktorou mám tú česť dokonca na dennej báze (pretože peeling stačí použiť 1-2x do týždňa), je hydratačný krém Hydra3Ha s obsahom kyseliny hyalurónovej.  Nahradil môj milovaný Hydradvance, ktorý sa už bohužiaľ nevyrába (fňuk). Takéto zmeny nemám rada, a tak som sa na novú verziu pozerala s trochou nedôvery. Nebola úplne oprávnená, napriek tomu pôvodný krém z trónu zosadený nebol. U Hydra3Ha mi chýba ľahkosť a našľahanosť, krém je hutnejší a nemám pri ňom až taký wow-efekt. Možno, že v chladnejšom počasí/v zime by mi sadol viac. Čo určite oceňujem - hydratuje, rozumie si s make-upom a príjemne vonia. Krém používam prevažne ráno, ale skúsila som ho aj na noc a nemám žiadne výhrady.


S krémom kombinujem aj koncentrovanú starostlivosť v podobe ampuliek - jedna podporuje jas a druhá dodáva pleti výživu v podobe lipidov. Rozjasňujúca starostlivosť je ľahšia a rýchlejšie sa vstrebáva. Výživný elixír je na moju pleť príliš mastný a namiesto priamej aplikácie radšej miešam pár kvapiek do krému. Keď som ho naniesla priamo na tvár, bola som strašne lesklá a to dokonca aj pod make-upom, takže už sa priamej aplikácii vyhýbam. Hodnotiť účinky po spotrebovaní jednej ampulky by bolo veľmi nereprezentatívne, takže k tomu sa nevyjadrím.

Z dnešnej štvorky ma jednoznačne uchvátil olejový peeling, nielen preto, že je veľmi účinný, ale zaujala ma aj jeho nevšedná premenlivá konzistencia. Z ampuliek mi viac vyhovuje tá rozjasňujúca, ale veľmi suchej pleti odporúčam pozrieť sa bližšie aj na výživný relipidačný elixír. Hydratačný krém Hydra3Ha, napriek tomu, že ma až tak nezaujal, hodnotím ako kvalitný a pleti suchšej, ako je tá moja, by mohol vyhovovať.


2 komentáre:

  1. Vacsina kozmeticiek, ku ktorym som chodila a chodim pouziva tuto znacku. Davnejsie, ked som este mala akne som pouzivala nejaku kuru na akne od Sothys, no nepomohla. A z toho co mi aplikuju na tvar ma nikdy nic nezaujalo tak, aby som to chcela aj doma. Pri kozmetickon osetreni mi skor ide o ten postup a procedury.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si par veci kupila a bola som spokojna, ale napriklad kremy su cenovo uz nad tu hranicu, ktoru nie som ochotna len tak prekrocit. Co sa tyka postupov a procedur, tak myslim, ze to maju v Sothyse premakane, vzdy odchadzam ako novy clovek :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.