štvrtok 25. septembra 2014

TOP 10: obľúbenci za menej ako 5 EUR

V poslednom čase sa to tu hemží samými high-end značkami a tak mi napadlo urobiť výber toho najlepšieho z opačného cenového spektra. Lebo občas natrafím na perlu za smiešny peniaz, tak prečo o tom nenapísať? Mohlo by sa to volať aj "moje topky z drogérie", ale nebolo by to celkom presné, lebo do výberu sa dostali aj nejaké nedrogériové produkty. Bez nejakého poradia obľúbenosti, tu sú, zoradené podľa abecedy:


Avon Super Shock Eyeliner - hneď prvý produkt nie celkom patrí do kategórie "pod 5", (naposledy keď som pozerala katalóg na stránke Avonu, bol za 5,70) ale predsa len som sa rozhodla ho dnes zaradiť, lebo Avon má vkuse nejaké promo, tak si len treba počkať na tú správnu akciu (ja som ich napríklad kupovala za menej ako štyri eurá). Tieto gélové očné linky mám rada pre ich neuveriteľnú pigmentáciu a výdrž. Trochu ťažšie sa odličujú, ale nie je to nič, čo by odličovač vodeodolného očného make-upu nezvládol. Modro-tyrkysová v odtieni Aqua pop sa skvelo hodí k mojim hnedým očiam, bledoružová (odtieň Flash) je ideálna na rozjasnenie vnútorného kútika a čierna zase na klasickú očnú linku alebo ako základ dymového líčenia.

Balea Nature Rasier Schaum - nikdy som o tejto pene na blogu nepísala, hoci som mohla napríklad v článku o telovej starostlivosti. Ale tým, že si ju kupujem stále znova, by to nebolo zaujímavé. Neviem, čo by som o nej napísala okrem toho, že bohato pení, nedráždi pokožku podpazušia, stačí jej málo, preto mi vydrží celú večnosť. Za zmienku stojí aj zloženie s arganovým olejom a bez silikónov, parabénov, minerálneho oleja a farbív.

S dezodorantom Bourjois Minéral + Beauté v podpazuší ešte ostaneme (to je asi najglamour veta na tomto blogu :D). Produkty telovej kozmetiky tejto značky nie sú až také populárne, ako by si zaslúžili, teda aspoň podľa mňa. Kde-tu sa ešte dočítam o sprcháčoch, ale o dezodorantoch? A pritom sú nesmierne účinné, rad Minéral dokonca neobsahuje alumíniové soli. Neverila som, že sa od tuhých deo alebo guľôčok niekedy vrátim k sprejom, a tu ho máš. Toto je môj druhý dezodorant od tejto značky a určite nie posledný.

Catrice Brow Set - túto sadu na úpravu obočia som v poslednom období trochu zanedbala, ale treba jej priznať, že vo svojej cenovej kategúrii je to naozaj podarený kúsok. Čierna plastová mini kazeta v seba skrýva zrkadielko, dva práškové tiene v hnedých tónoch a v spodnej zásuvke objavíme dvojhlavý štetec - jedna strana slúži na prečesanie obočia, druhá na nanesenie farby - a pidi pinzetu (na bežné použitie nič moc, ale ako núdzovka sa hodí).

Na blogu som recenzovala niekoľko farieb na vlasy (tu, tu a tu), Garnier Color Naturals Creme v odtieni 6 Tmavá blond túto česť nemala, a predsa je moja najobľúbenejšia a vždy sa k nej vrátim. Odpustím jej aj to nemožné zmiešavanie v miske. Inak nemám, čo by som jej vytkla, mojim vlasom dodá studený hnedý odtieň bez červených odleskov a výborné je aj to, že jej obsah mi vystačí pri moje dĺžke vlasov na dve použitia.

Lactacyd Femina - podobne ako vyššie spomenutá holiaca pena, aj tento gél na intímnu hygienu je evergreenom mojej kúpeľne. Občas si síce "odskočím" napr. k Saforelle alebo k Chilly, ale potom zase poslušne pricupitám k Lactacydu. 

Od značky Mixa by som mohla prezentovať čokoľvek, stále by to patrilo medzi TOPky. Dnes má toto privilégium pleťová voda Cleansing Lotion Anti-dryness. Ako hovorí názov, nevysušuje, moju pleť ráno krásne osvieži a večer ju dočistí po použití odličovacieho mlieka. Je vybavená praktickým dávkovačom, jedna dávka vystačí akurát na celú tvár. A vonia ako fialky.

Nivea Lip Butter Original - nomen omen, chce sa mi povedať. Všetko je v názve, maslo na pery, viac by som ani nemusela dodávať, lebo tento produkt sa tak naozaj správa - v tégliku je tuhý, ale po prejdení prstom po povrchu sa roztopí a dá sa naniesť na pery. Používam ho iba doma, lebo však hygiena. Na výbornú hydratáciu stačí malé množstvo, takže dlho vydrží. Vyhovuje mi aj absencia chuti a vône (existujú aj varianty vanilka-makadamiový orech a malina-ruža). Jediné malé negatívum je, že sa u nás (zatiaľ) nedá zohnať, ale v dnešnej dobe otvorených hraníc a ebay-a by ani toto nemal byť problém. V niektorých krajinách sa predáva pod značkou Labello.

Sally Hansen Insta-Dri - nadlak, ktorý urýchľuje schnutie laku, zvyšuje jeho odolnosť a dodáva vysoký lesk. Sama som zvedavá, koľko mi vydrží, než začne hustnúť (ako sa to stalo jeho predchodcom od iných značiek, bez ohľadu na to, či stáli jedno euro alebo desať násobok), v každom prípade, vďaka jeho milej cene ma to až tak mrzieť nebude.

Yves Rocher Tradition de Hammam Oriental Shower Milk - ako som začala, tak končím, a síce miernou odchýlkou od päť eurovej hranice smerom nahor. Základná cena tohoto sprchovacieho mlieka je 5,90, ale Yves Rocher vnímam v podobných intenciách ako Avon - stále nejaké promo alebo akcia (naposledy toto konkrétne mlieko stálo 2,90). Upresňujem, že sa jedná o sprchovací gél, ktorý len ako mlieko vyzerá, nie je to telové mlieko do sprchy. Spozornieť by mali všetci milovníci vône pomarančového kvetu. Mám chuť sa v nej vyváľať, taká je úžasná. Po dlhom čase je to sprcháč, ktorý posunul sprchovanie z levelu "hygienický úkon" na level "relax to the max".

2 komentáre:

  1. Hezký článek. Osobně používám jen Insta-dry, ale ten mám velmi ráda! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, An., uz premyslam aj nad pokracovanim, lebo som objavila dalsie produkty do 5 eur hodne pozornosti :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.