štvrtok 25. augusta 2016

Aktuálna starostlivosť o nechty - Dermacol, Essie a The Body Shop

Aj keď opäť lakovať nechty som si začala pred pár týždňami po niekoľkomesačnej prestávke, starostlivosť o ne som nezanedbávala ani počas toho hluchého obdobia. A keďže mi zároveň pribudlo zopár noviniek aj v tejto oblasti, podelím sa o svoje poznatky o nich.


Odlakovač s mandľovým olejom Dermacol Express je pre mnohé používateľky svätým grálom a aj ja som si ho kúpila na základe početných pozitívnych ohlasov na jeho adresu. Nerada kazím ostatným radosť, ale pre mňa je to pravdepodobne jeden z najhorších odlakovačov vôbec. Hlavne teda čo sa týka farebných lakov. Červených predovšetkým. Vôbec poriadne neodlakuje, lak na nechte iba rozpatle, a odlakovanie s ním trvá strašne dlho. Potom musím farbu vymývať z nechtovej kožičky ešte niekoľko dní. Presvedčila som sa o tom niekoľko krát, naposledy som dokonca urobila experiment, že som na nechty jednej ruky použila iný odlakovač (môj rokmi overený bezacétonový Ebelin). Výsledok bol nad všetky pochybnosti - Ebelin odlakoval všetko bez zvyšku, kým Dermacol farebný pigment z laku rozbrblal, kde sa dalo. Najhoršie na tom bolo, že tieto fľaky mi na koži ostali ešte pár dní a vyzeralo to celé veľmi neesteticky. Ani "vôňa" ho nezachráni od mojej nemilosti, mandľový olej v zložení k ničomu neprispieva, pri odlakovaní sa vždy rozkašlem a od odličovacieho tampónu odhodeného do koša sa v kúpeňi šíri "smrad, že by jeden pad". Ani neviem, či mu dať ďalšiu šancu, alebo ho poslať prvou triedou do zabudnutia.

Odlakované nechty samozrejme treba ošetriť, a na to tu mám dvoch pomocníkov od The Body Shop. Štvorhranná leštička s pilníkom je už moja druhá od tejto značky. Neviem, či toto je iba tak nedôsledne vyrobený kus, ale ten predchádzajúci zelený exemplár sa mi zdal byť kvalitnejší. Uvidíme, koľko vydrží, každopádne, nechty sa s ňou skrášľovať dajú.


Almond Nail and Cuticle Oil je olej na nechtovú kutikulu vo forme pera. Otáčaním koncovej časti sa do štetín uvoľňuje olej (podľa zloženia sa jedná o zmes olejov, teda nielen mandľový, ale aj olivový, z pšeničných klíčkov alebo hroznových semiačok), ktorý sa potom nanáša, kde je potrebné a gumová zátka na vrchnáku slúži na zatlačenie kutikuly k okraju nechta. Musím vyzdvihnúť hlavne tú gumovú časť, lebo s drevenými či umelohmotnými nástrojmi používanými v minulosti to zatláčanie nebolo vôbec príjemné, ale tento materiál je k nechtovému lôžku veľmi šetrný a jemný. Snažím sa o pravidelné používanie aspoň raz do týždňa.


Posilňujúcu starostlivosť Milionnains od Essie som si kúpila pred rokom vo Viedni. Nepoužívala som ju síce pravidelne, ale dosť dlho na to, aby som mohla napísať, že nič nerobí. Moje nechty sú teraz v celkom dobrej kondícii, ale cca pol roka dozadu to nebola žiadna sláva. Vtedy som začala používať tento produkt častejšie a pravidelnejšie, ale nejaké veľké zmeny som nepozorovala. Pritom podľa popisu je tento lak nadupaný posilňujúcimi zložkami a nechty by s ním mali byť menej lámavé, neštiepiť sa a celkov pôsobiť silnejším dojmom. Bohužiaľ ani ako podkladová báza sa veľmi neosvedčil, Prepúšťa farebný pigment z lakov a nechty potom žltnú. Používam ho teda samostatne, v dvoch vrstvách totiž urobí celkom pekný efekt upravených nechtov. Ak by ich aj posilňoval, ako je jeho prvotným účelom, bolo by to skvelé. A mimochodom, úplne super sa mi pracuje s jeho štetcom - sploštený a zastrihnutý do oblúčika maximálne vyhovuje môjmu tvaru nechtov. Škoda, že taký nemajú aj farebné laky tejto značky.


2 komentáre:

  1. Je pekné, že sa o svoje nechty staráš. Ja používam oleje a kúry, a tie mi pomáhajú. :)

    Pozývam teba a tvoje čitateľky na súťaž:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/08/back-to-school-giveaway.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.