štvrtok 29. decembra 2016

Spotrebované produkty - december 2016

V poslednom článku roka sa zameriam na spotrebovancov, ale skôr ako skomentujem tých decembrových, ponúkam zhrnutie za rok 2016. Celkovo sa v tejto rubrike (vrátane dnešných desiatich) objavilo rovných 140 buď spotrebovaných alebo nepoužiteľných produktov, čo dáva priemer 11,67 na mesiac. Oproti predchádzajúcim rokom je to síce nárast, ale pripisujem ho zvýšenému výskytu rôznych setov, ktoré obsahovali zmenšené balenia, a tie sa, samozrejme, spotrebujú za kratší čas.


Opakovane sa tu objavuje táto trojica - Demak`up Expert odličovacie tampóny (70 ks), krém Clinique Moisture Surge (50 ml) a šampón L`Oréal Professionnel Série Expert Instant Clear Pure (250 ml). Všetky si samozrejme plánujem zakúpiť po čase znova (i keď s týmito odličovacími tampónmi to možno bude zložitejšie, keďže sa predávajú iba v zahraničí).

Biotherm Biosource Balm-to-Oil (125 ml) - tento odličovací balzam s olejovou textúrou som už vychválila vrámci svojich tohtoročných obľúbencov a určite si ho kúpim znova.

Garnier Moisture+ Aqua Bomb (32 g) maska na dehydrovanú pleť na mňa až tak nezapôsobila (viac sa o nej dozviete tu), takže tento typ si znova nekúpim, i keď možno dám šancu zvyšným dvom z tohto produktového radu.

Ani Caudalie Moisturizing Mask (75 ml), čiže hydratačná krémová maska pre všetky typy pleti (recenzia tu) ma nenadchla tak, že by som ju musela mať opakovane. Bola fajn, vyhovovala mi (napríklad aj tým, že sa dala bez problémov použiť na očné okolie), ale poznám aj lepšie.

Zato olej odličovací olej rovnakej značky, teda Caudalie Make-up Removing Cleansing Oil (100 ml) som k očiam ani nemohla priblížiť, lebo mi následne vždy slzili. Upotrebila som ho preto na odlíčenie tváre a tam mu nemám čo vytknúť, navyše som zbožňovala jeho úžasnú mandľovú vôňu. Keďže ale uprednostňujem odličovanie očí aj tváre s jedným produktom, tento si už druhý raz nekúpim. (A ešte dodávam, že plastový obal veľa nevydrží, dieťa ho omylom zhodilo na zem a praskol, takže som olej musela preliať do inej nádobky.)

Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks Mascara (6,9 ml) - bola konečne po dlhom čase high-end mascara, ktorá ma presvedčila natoľko, že by som si ju kúpila opakovane. Viac som o nej písala v tejto recenzii a zaradila som ju aj medzi svoje topky druhej časti roka 2016. Po šiestich mesiacoch sa s ňou z hygienických dôvodov lúčim, hoci ešte stále by sa dala používať.

Make-upu Bourjois Healthy Mix Foundation (30 ml) som sa venovala v tomto článku. Mala som najsvetlejší odtieň 51 (Light Vanilla), ktorý mohol byť ešte o fúz svetlejší, ale pri dôkladnom zapracovaní sa rozdiel stratil. Svojimi vlastnosťami mi vyhovoval a kladné body dávam aj za drogériovú dostupnosť a cenu. Od januára 2017 by mala byť na trhu inovovaná verzia tohto make-upu, ktorú rada vyskúšam.

Oribe Dry Texturizing Spray (75 ml) - jeden z dvoch suchých texturizačných sprejov, ktoré som porovnávala na tomto mieste. Z tohto súboja vyšiel víťazne a je aj pre mňa dostupnejší, a ak nejako v sebe spracujem tú jeho bombastickú cenovku, pravdepodobne pôjdem aj do plného balenia.


2 komentáre:

  1. Pekné celoročné zhodnotenie :). Tiež som včera spisovala článok spotrebovaných produktov s celkovým skóre a je to 189 produktov za celý rok, čo sa objavili v spotrebovancoch :D neskutočné číslo a to sa nepovažujem za človeka čo tými produktmi nejak plytvá :D.

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.