štvrtok 6. apríla 2017

Novinky vo foundation rutine / jar 2017

O mojich peripetiách s make-upom od Bobbi Brown som písala ešte v decembri. V skratke - napriek dodržaniu všetkých pravidiel ktoré sa pri nákupe make-upu majú uplatňovať, som po asi dva mesiace od nákupu zistila, že odtieň, ktorý som si vybrala, je príliš tmavý. Ale nevzdala som to, popátrala som, čo sa s tým dá robiť, a onedlho som našla riešenie.


Tým sú zosvetľujúce kvapky Shade Adjusting Drops od The Body Shop v odtieni Lightening (existuje aj verzia Darkening, ale tú z pochopiteľných dôvodov potrebovať nebudem). Malý flakón s pipetovým dávkovačom obsahuje bielu tekutinu s veľmi slabým ružovým podtónom. Dávkovanie som musela vychytať, výrobca udáva, že jedna kvapka zosvetlí make-up o pol tóna. Ja na dosiahnutie svojho odtieňa dávam kvapky dve a to do množstva make-upu zodpovedajúceho dávke na jedno nalíčenie tváre. Na zmiešavanie používam malý plastový téglik (radšej som ho nefotila, aj keď ho pravidelne čistím, je celý zájdený), do ktorého nadávkujem najprv make-up, potom zosvetľujúce kvapky a všetko pekne premiešam vatovou tyčinkou, ktorou potom zosvetlený make-up nanesiem na tvár a zapracujem klasicky štetcom ako akýkoľvek iný. Znie to zdĺhavo, ale za tých pár mesiacov (kvapky mám od konca decembra 2016) som si tento ranný maglajz celkom zautomatizovala. 


Na fotke vyššie je vidno, ako kvapky dokážu zosvetliť. Akurát pozor na podtón make-upu, tým, že sú kvapky slabulinko ružové, zo studeného teplý podtón nevyčarujú. 

O samotnom make-upe Moisture Rich Foundation SPF 15 od Bobbi Brown som síce písala v už spomínanom decembrovom článku, ale boli to viac-menej len prvé dojmy, keďže som ho z dôvodu nevyhovujúceho odtieňa nemohla mať na sebe celý deň. Dnes by som tieto svoje postrehy rada doplnila, opäť v stručných bodoch:
  • Balenie ma štve stále rovnako, moje dva pokusy o nákup pumpičky skončili neslávne, NARS nepasuje vôbec a MACu (hoci s Bobbi patria pod jeden koncern) chýba možno pol milimetra. Akékoľvek ďalšie pokusy som vzdala, aby ma pumpičky nevyšli drahšie ako cena make-upu.
  • Na vôňu som si prekvapivo zvykla, už mi neprekáža a k môjmu rannému make-up rituálu jednoducho patrí.
  • Najkrajší efekt na pleti dosiahnem zapracovaním hustým štetcom Expert Face Brush od Real Techniques, ak chcem niečo ľahké a prirodzené, použijem Beauty Blender.
  • Presné dávkovanie je kľúčové; ak sa množstvo preženie, make-up má tendenciu sa zhlukovať, zvýrazňovať nedokonalosti, vrásky, póry... skrátka samé fajnovosti.
  • Krytie by som označila za ľahké až stredné, v žiadnom prípade neodporúčam vrstviť, pretože sa môžu dostaviť nežiadúce efekty z predchádzajúceho bodu.
  • Hoci má make-up v názve slovo "hydratačný", v žiadnom prípade nenahradzuje adekvátnu pleťovú starostlivosť a je treba ho aplikovať na hydratovanú pleť. 
  • Výdrž je korektná, zodpovedá normálnemu pracovnému dňu.

Novinkou v mojej rutine je krémový korektor Disappearing Act od značky Pur v odtieni Light. Bol súčasťou marcového Lookfantastic Beauty Boxu (rozbaľovací článok tu). Výrobca ho označuje ako korektor 4 v 1, ktorý zakryje očné okolie, vyrážky, problémové miesta na pleti a ešte obsahuje aj ošetrujúce anti-aging zložky. Má krémovú konzistenciu, ktorá sa do pleti veľmi ľahko zapracuje, ja na to používam prst. Trochu bojujem s odtieňom, ktorý je o niečo tmavší, než by mi bolo milé. Síce sa dá rozotrieť do stratena (ako je ukázané na foto, vľavo nerozotretý pás a vpravo zapracovaný), ale v tom prípade stráca korektor svoju kryciu schopnosť a na moje tmavé miesta pod očami nestačí. Môžem pochváliť jeho celodennú výdrž a to, že nemá tendenciu sa zhlukovať v jemných líniách očného okolia, a to bez toho, že by som ho musela pudrovať.

Ostatné produkty mojej make-up rutiny ostávajú bez zmeny - bázu pod make-up používam stále tú od Too Faced (recenzia tu), púdre striedam od Avene (recenzia tu) a Chanel (písala som o ňom tu) a z líceniek aktuálne (ako každú jar) najviac siaham po krémovej Stila (recenzia tu).


5 komentárov:

  1. Tie zosvetľujúce kvapky sú super. Nevedela som že niečo také je.

    Jarná GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tie kvapky vyzerajú naozaj dobre :)
    https://blogsilakrasy.wordpress.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nielen vyzeraju, nastastie ani nejako nemenia kvalitu a vlastnosti make-upu, coho som sa najprv bala. A asi s nimi otastujem aj nejake vzorky make-upov, co mám doma, ale su prilis tmave :) bude zabava

      Odstrániť
  3. S ružovým podtónom to mi úplne vyhovuje. Veľmi zaujímavý produkt.

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.