pondelok 24. apríla 2017

Staré lásky (ne)hrdzavejú

Akýmsi protipólom k nedávnym trom novinkám z kúpeľne by mohol byť dnešný článok s podtitulom Päť stariniek nielen z kúpeľne. Pretože produkty, o ktorých to dnes bude, patria k zopár vyvoleným, ktoré ma zaujali natoľko, že som sa k nim po čase vrátila. Či sa môj názor na ne s časovým odstupom zmenil? Čítajte ďalej.


Mandľový peeling od L`Occitane som si kúpila po vyše roku a hoci som medzitým vyskúšala niekoľko iných telových peelingov, tento naďalej ostáva na čele pelotónu. Baví ma na ňom jeho textúra pripomínajúca želé a malé neostré čiastočky, ktoré vyhladia pokožku bez podráždenia. Hoci tento peeling nemá olejový základ, pokožku nevysušuje a netreba sa po použití natierať, tým pádom na nej dlho ostáva nádherná mandľová vôňa. Jediné, čo sa od posledného nákupu zmenilo, je cena, ktorá stúpla o pár desiatok centov. Ja sa ho vždy snažím kupovať počas rôznych zľavových víkendov, aby som ušetrila.

Ku guľôčkovému antiperspirantu Stress Resist od Vichy som sa vrátila po takmer štyroch rokoch. Pamätala som si ho ako účinný produkt, pri ktorom som síce nikdy neotestovala, či zvládne zabrániť poteniu počas deklarovaných 72 hodín, ale to, čo som potrebovala (teda cca 16 hodín medzi rannou aplikáciou a večerným osprchovaním), mi poskytol. Navyše, jeho účinnosť sa zlepšovala s každým použitím. Bohužiaľ, tohtoročný exemplár veľmi za týmito spomienkami a očakávaniami zaostal. Okrem mierne pozmeneného obalu konštatujem aj slabšiu účinnosť. Na to, že ho používam počas (ešte stále) chladnejšej časti roka, funguje iba priemerne, s čím nie som veľmi spokojná a budem rada, keď ho do leta miniem; pochybujem, že by mi pri vysokých teplotách stačil.

Vyživujúci telový balzam s bio arganovým olejom z radu Tradition de Hammam od Yves Rocher je v dnešnom výbere trochu výnimkou, lebo pomer jeho ceny vs. obsahu ma zo začiatku nepresvedčil a ani hydratačne to nebol žiaden hit. Ale bola to limitka, navyše s vôňou kvetu pomarančovníka a keď sa po cca roku a pol znova objavila v sortimente značky, dala som jej druhú šancu (kúpila som si dokonca postupne dve balenia). Silnou motiváciou boli aj zľavové kupóny, ktoré som využila (raz 35 a raz dokonca 50%). Od minula sa zmenil vrchnák (už nie je kovový, ale plastový) a zdá sa mi, že aj vôňa. Alebo som ja medzitým začala uprednostňovať miernejšie podoby vône kvetu pomarančovníka, alebo je v tomto vydaní vôňa silnejšia. V každom prípade, už mi nejde až tak pod nos. Je v nej niečo veľmi intenzívne až agresívne, občas mi pripadá, že tam cítim aj alkohol. Nejakú extra výživu tiež neregistrujem, takže po spotrebovaní oboch balení už do ďalšieho nepôjdem.


Gél na ošetrenie nedokonalostí pleti Anti-Blemish Solutions od Clinique dostal nielen nový šat, ale aj podtitul Clinical (ako aj celý rad, ktorého je súčasťou). Jeho predchodca bol neuveriteľný držiak, strávil so mnou približne tri roky s nezmenenou účinnosťou (odporúčaná doba spotreby po otvorení je 24 mesiacov). Používa sa dvojako - buď v tenkej vrstve na vyčistenú pleť na celej tvári alebo bodovo na problematické miesta, kde sa tvoria alebo sa už vytvorili nejaké tie nedokonalosti. osobne si ten prvý spôsob použitia neviem predstaviť, gél ohromne vysušuje a neviem, akú problematicko-aknóznu pleť by som musela mať, aby som sa na toto dala. Zato bodové použitie veľmi chválim. Občas sa mi na tvári alebo dekolte objaví nejaký "výtečník" a tento gél ho vysuší a zlikviduje do 48 hodín. Ideálne je, keď sa predmetná nedokonalosť ani nestačí zjaviť, len pod kožou cítim, že sa tam niečo chystá, natriem to miesto Clinique gélom, a on zabezpečí, že ani nevyrastie. Fungoval tak predtým, funguje tak teraz, nepozorujem žiadnu zmenu účinku. Myslím ale, že predchádzajúci obal s úzkym hrdlom bol oveľa praktickejší na presné dávkovanie. Rovné hrdlo na novom balení už nie je také precízne. Aktuálne existuje tento gél v dvoch veľkostiach, 15 a 30 ml (predtým iba 15 ml), ak ste podobne ako ja dávno po puberte a trápia vás iba občasné, napr. periodické nedokonalosti pleti, 15 ml balenie vám bohato vydrží aj niekoľko rokov.

Dvojfázový odličovač s nevädzou od Yves Rocher si svoju cestu ku mne našiel po necelom polroku. Za ten čas sa stihol zmeniť obal a veľkosti. Obe zmeny vítam. Na predchádzajúcom balení som nemala rada skrutkovací vrchnák a moje virtuálne prosby výrobcovi boli vyslyšané, lebo na novom obale sa nachádza aj vyklápacie viečko. Otvor pod ním je rozmerovo tak akurát, aby sa odličovač dobre dávkoval a neoblejem sa ani keď potrebujem odličovačom navlhčiť iba vatovú tyčinku (na drobné korekcie očného make-upu). Odličovač je rovnako účinný, ale všimla som si, že doba spotreby sa skrátila, z 12 mesiacov po otvorení sa stalo na novom obale šesť. Dedukujem, že sa asi znížil obsah konzervantov. Po novom máme na výber z dvoch balení 100 ml a 200 ml, ja mám momentálne to menšie a asi pri ňom ostanem aj v budúcnosti, ale pre spotrebiteľky, ktoré tento odličovač kupujú stále dokola, sa viac oplatí zaobstarať si rovno veľké balenie.


4 komentáre:

  1. Antiperspirant Vichy používám už roky, ale ten červený mi neseděl. Kupuju se zeleným vickem a miluju ho pořad stejne. Nekepi, nespini, funguje. Ale uznávám, ze nejsem moc poctivý typ. Ale nic lepšího jsem nikdy neměla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tmavozelene alebo bledozelene viecko? (na ich strankach som nasla oba varianty, tak som zmatena - ten tmavo ma nazov 48 hodinovy proti nadmernemu poteniu a ten bledo ma este podtitulze "nezanechava stopy na obleceni").

      Odstrániť
  2. Hmmm, ještě by slušelo se podepsat. Zdraví Ifoun z Prahy :)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.