pondelok 18. decembra 2017

RECENZIA: Clinique Fresh Pressed

Znie to neuveriteľne, ale tento článok je v poradí päťstý od začiatku fungovania blogu. A celkom dobre mi vyšiel výber témy - venujem ho produktu mojej top kozmetickej značky (aspoň, čo sa týka výskytu na blogu), a to Clinique.


Fresh Pressed je v skutočnosti dvojkrokový systém starostlivosti o pleť, ktorý vďaka čerstvému vitamínu C prináša pleti jas, zjemňuje jej textúru a ona tým pádom vyzerá mladšie. Balenie, ktoré som si kúpila je kúrou v trvaní sedem dní, ale každý z produktov sa dá kúpiť aj osobitne.

Prvý krokom je ranný práškový čistič pleti s čistým vitamínom C. Je rozdelený na sedem rovnakých dávok zabalených osobitne vo vrecúškach, čo veľmi vítam, lebo si neviem predstaviť, že by som ho mala deliť svojpomocne (to by dopadlo). Používa sa veľmi jednoducho - do mokrej dlane treba vysypať obsah vrecúška, ktorým je biely prášok. Druhou mokrou dlaňou "rozpracovať" na kašičku, ktorú treba naniesť na tvár (s výnimkou očného okolia). Odporúčaná doba pôsobenia je jedna minúta, čo sa isto dá zvládnuť aj v rannom zhone. Následne tvár opláchneme. Výsledkom je úžasne hladká akoby vyleštená (nemám na to iné slovo) pleť, ktorá vyzerá sviežo a oddýchnuto.


Po tomto rannom čistení som pokračovala so svojou bežnou rutinou, ktorú som si ale trochu upravila, vzhľadom na špecifickosť produktu som ho nechcela miešať s inými značkami. Takže ďalším krokom bolo gélové tonikum Turnaround Revitalizong Lotion a krém Moisture Surge (oba od Clinique), do ktorého som pridala dve kvapky z boosteru, čo je druhý krok obnovujúceho systému.

Booster sa prezentuje vo forme malej ampulky s dávkovačom. Pred prvým použitím bolo treba strhnúť viečko v hornej časti ampulky a 2x stlačiť oranžové "tlačidlo", ktoré sa pod ním nachádza. Tým sa uvoľní do roztoku vitamín C. Potom som podľa návodu ampulku pretrepávala 15 sekúnd a následne som nadávkovala dve kvapky, ktoré som zmiešala so spomenutým krémom. Okrem denného som dva kvapky boostera pridávala aj do nočného krému (Smart Night takisto od Clinique), a to po dobu siedmich dní.


Čo sa týka boostera, výsledky neviem posúdiť tak jednoznačne ako u práškového čističa. Pleť mám v dobrom stave, napriek pomerne náročnému týždňu (veľa práce pred koncom roka, choré dieťa a vianočný večierok) a myslím, že nebyť tejto kúry, určite by tie stresy a nedostatok spánku na nej prejavili oveľa výraznejšie. Čo som si ale všimla - zmizli mi všetky zárodky nedokonalostí (také tie, čo síce ešte neboli vidno, ale pod kožou boli cítiť) a takisto sa mi rýchlejšie zahojili stopy po nedokonalostiach minulých. Takže čo sa týka zjednotenia povrchu pleti, súhlasím na 100%.

Celkovo ma tento 7- dňový systém Fresh Pressed od Clinique zaujal, pretože podľa mňa vcelku plní to, čo sľubuje a prináša výsledky vo forme rozjasnej, hladkej a sviežej pleti so stiahnutými pórmi. Asi by som si túto kúru v budúcnosti zopakovala, ale oba produkty osobitne, aby som videla, čo z tejto dvojice funguje viac, a toho by som sa potom držala.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.