pondelok 25. decembra 2017

TOP 10: Obľúbená kozmetika júl - december 2017

Slávnostný deň, ako je ten dnešný, si zasluhuje slávnostnú tému. A som rada, že takou dnes môžem prispieť prostredníctvom článku o mojej top kozmetike za uplynulých šesť mesiacov. (To najlepšie za prvý polrok 2017 nájdete na tomto mieste).


Produkty neuvádzam v nijakom špeciálnom poradí, píšem o nich postupne tak, ako sa mi zmestili na koláž. Odličovací olej Take the Day Off Cleansing Oil od Clinique som mohla pokojne zaradiť aj do spomenutých predchádzajúcich obľúbencov, keďže som ho používala od februára do augusta. Ale tam bol trochu väčší pretlak, preto sa na piedestál dostal až teraz. Získal si ma svojou jemnou mierne gélovitou textúrou, ktorá pleť perfektne odlíčila a to vrátane očí. Hoci teda na obale sa oči vyslovene nespomínajú, preto som ich týmto olejom neodličovala pravidelne, skôr nárazovo. Viac sa dočítate v tomto článku.

Telová kozmetika od značky Biotherm s typickou vôňou citrusov sa na blogu v roku 2017 vyskytla nieľko krát (napríklad tu). Bola som veľmi rada, že sa u nás objavili sety produktov, vďaka ktorým som si tento kultový produktový rad vyskúšala. Guľôčkový antiperspirant som vychválila tu a dnes do siene slávy pridávam aj produkt, ktorý to celé začal - telové mlieko alias Lait Corporel. Hoci redšie a tekuté, je zároveň hydratačné a výživné, a to po celých 24 hodín a veľmi efektívne aj teraz v zime. A tá vôňa! Škoda len tej jeho prepálenej ceny v našich parfumériách.

Starostlivosť o pery reprezentuje dnes iba jeden zástupca - Dior Addict Lip Sugar Scrub. Recenzovala som ho na tomto mieste. Nemám k tomu čo dodať, snáď len, že ho veľmi oceňujem aj teraz v zime, kedy sú popraskane pery mojím takmer každodenným chlebom.

Očný krém Kiehl`s Creamy Eye Treatment with Avocado si môžete pamätať z môjho nákupného článku z Berlína. Tento krém je svätým grálom mnohých youtuberiek a ja úplne chápem prečo. Na začiatku používania som si musela zvyknúť na nevšednú textúru, ktorá pri kontakte s očným okolím skvapalnela. Na dobré sa ale zvyká rýchlo a potom už mi to neprišlo ničím zvláštne. Podrobnosti som uviedla v tomto článku a navyše musím zdôrazniť veľmi priaznivú cenu (keďže očné krémy vedia výjsť pekne draho).

Osviežujúci hydratačný sprej od Clinique Moisture Surge Face Spray som si kúpila po dlhom váhaní a nie som si úplne istá výhodnosťou pomeru kvalita/cena. Ale inak to bol skvelý produkt - osviežil, zhydratoval, zvláčnil, ... taká milá rozmarnosť, ak máte trošku vyšší rozpočet na starostlivosť o svoju osobu. Viac o tomto hydratačnom spreji sa dozviete tu.


Shiseido Full Volume Mascara (recenzia tu) ma opäť zmierila s high-end mascarami. Spĺňa tie najnáročnejšie požiadavky - riasy zahustí, predĺži a vyrobí z nich úplné vejáre plus drží po celý deň aj pri vysokých teplotách. A po takmer pol roku používania maľuje rovnako intenzívne ako v prvý deň.

Zelený korektor Step 1 Skin Equalizer od Make Up For Ever radím medzi prekvapenia tohto roka. Veľa som od neho neočakávala, preto som si kúpila na skúšku toto malé balenie a dostavilo sa nadšenie - táto báza skutočne potláča červené miesta na tvári bez toho, aby vytvárala nánosy alebo upchávala póry. Venovala som jej tento článok.

Umývací gél na ruky od českej značky Havlikova přírodní apotéka si ma získal svojou príjemnou krémovitou konzistenciou, decentnou bylinkovou vôňou a naozajstnou starostlivosťou o ruky, ktoré som následne nemusela krémovať. Viac sa o ňom dočítate na tomto mieste.

Ak by som mala určiť produkt, ktorý som za posledné mesiace kupovala naviac, boli by to jednoznačne tyčinky na odličovanie očného make-upu z radu Pick and Go od Marionnaud. Vždy sa snažím uplatniť na nákupy nejakú zľavu, lebo ono to nie je úplne najlacnejšie v pomere k obsahu. Ale tak úžasne praktické! Ak si v rýchlosti potrebujete opraviť nejaký nedostatok na očnom make-upe, toto vám určite treba. O tom, ako to funguje, som písala tu.

Značku Human+Kind som na blogu predstavila nedávno, a ak by ste si mali zapamätať len jeden produkt z ich portfólia, je to určite Body Soufflé. Našľahané a bohaté, pritom sa ale vsakuje rýchlo a bez lepenia a hydratuje a vyživuje pokožku tela úplne excelentne. A veľmi oceňujem jemnú nenápadnú "grepovú" vôňu, ktorá sa na pokožke drží celkom dlho.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.