štvrtok 28. decembra 2017

Spotrebované produkty - december 2017

Poslední spotrebovanci roka 2017 so sebou prinášajú aj koncoročnú štatistiku. Za celý rok sa v tejto rubrike premlelo spolu 138 produktov, z toho drvivá väčšina spotrebovaných a zopár som vyhodila alebo poslala ďalej. Priemerná mesačná spotreba vychádza tým pádom 11,5 produktu, čo je o nejakú desatinku menej ako v roku 2016.


Dnešnú rovnú desiatku otvára dobre známe marseillske mydlo na ruky Bonne Mere od L`Occitane  (500 ml). V tejto rubrike ste ho videli x-krát a teraz ho dlho neuvidíte (ak vôbec), lebo sa u nás už nepredáva a toto bolo moje posledné nasyslené balenie. Ak by sa mydlo zázračne opäť objavilo, určite si kúpim do zásoby aspoň tri.

Odličovací olej so slamienkou od tej istej značky, teda L`Occitane (200 ml) som si napriek špecifickej vôni  dosť obľúbila, vyhovoval mi hustotou aj odličovacími schopnosťami. Deklarované vyhladenie ani rozjasnenie pleti som si napriek každodennému používaniu nevšimla. Radím ho k tým lepším na našom trhu a teoreticky by som si ho kúpila v budúcnosti opäť.

Shiseido Full Lash Volume Mascara (8 ml) - ako som písala tu, zmierila ma s high-end mascarami. Bola skvelá vo všetkých smeroch, preto som ju bez mihnutia oka zaradila medzi svoje topky druhej polovice roka 2017. Hoci má na obale uvedený dátum spotreby po otvorení 24 mesiacov, vyhadzujem ju klasicky po pol roku (aj keď maľuje rovnako intenzívne ako prvý deň). Mascary rada striedam, ale túto by som si kúpila znova.

Oživením mojej vlasovej rutiny bol soľný vlasový peeling Cleansing Purifying Scrub with Sea Salt (75 ml) od profesionálnej kaderníckej značky Christophe Robin. O tom, ako funguje, som písala na tomto mieste. Nepovažujem ho za úplný must-have, a teda do ďalšieho nákupu sa hrnúť nebudem. Ale príležitostne, po nejakom období, prečo nie.

Poslednou recenziou v roku 2017 na mojom blogu bola táto, týkajúca sa dvojkrokového čistiaceho systému Clinique Fresh Pressed (7 x 0,5 g a 8,5 ml). Pravdepodobne si kúpim každú časť ešte raz a osobitne, aby som si potvrdila, ktorá na mňa lepšie funguje.

O telových produktoch Human+Kind som písala v tomto článku. Krém (50 ml) ma nezaujal ani vlastnosťami ani vôňou, zato soufflé (200 ml) sa dostalo rovno medzi moje top produkty a určite si ho kúpim znova.

A-Derma Sensifluid Waterproof Micellar Eye Gel (100 ml) som recenzovala na tomto mieste. Oči odličoval skvelo, a to aj vodeodolný make-up, nemám mu čo vytknúť. Uprednostňujem ale dvojfázové odličovače, a teda na ďalší nákup tohto produktu to úplne nevyzerá.

Dermálna voda Bioderma Hydrabio Brume (50 ml) ma úpne nepresvedčila; ako núdzovka poslúžila, ale druhý raz ju mať nemusím.

Douglas plniteľný flakón (5 ml) vyhadzujem, lebo z neho vyteká parfum a to je neakceptovateľné. Sťažovala som sa na to v tomto článku a opätovný nákup vylučujem.


2 komentáre:

  1. Toto u Loccitane "milujem". Nieco mi vyhovuje,mam to rada a bum prestanu to vyrabat.

    Mariana

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.