pondelok 14. októbra 2013

Denná starostlivosť o pleť - jeseň 2013

Po niečo vyše dvoch mesiacoch nastal čas na aktualizáciu dennej starostlivosti o pleť. Keby som jej mala dať nejaký podtitul, bolo by to "keep it simple". Lebo ak nerátam balzamy na pery, nepamätám sa, kedy som používala len štyri produkty starostlivosti o pleť. Možno tak v úplných začiatkoch mojich kozmetických dobrodružstiev. Foto na prvý pohľad vyzerá, akoby som zároveň robila Rainbow TAG, ale nebol to úmysel.


Dobré ráno si zaželám s pleťovou vodou Mild Clarifying Lotion od Clinique. V číslovaní podľa Clinique (od 1 po 4 od suchej po mastnú pleť) by táto bola nulou - je určená pre citlivú pleť a na rozdiel od ostatných neobsahuje alkohol. Na ranné osvieženie pleti je ideálna, nijako špeciálne nevonia a pleť zbaví odumretých buniek nahromadených počas noci.

Po jej použití pleť hydratujem krémom Revitalift Laser Renew od L`Oréal. Cca pred pol rokom sa českými aj slovenskými blogmi prehnala vlna recenzií na tento krém, nebolo úniku. Priznávam, podľahla som tejto masáži - krém z drogérie som už nemala 100 rokov a cena bola priaznivá (neviem, či som dokonca nevyužila dáku akciu v DM). V prvom momente ma zarazila info na obale, že krém je určený pre vekové rozpätie 40 - 60 rokov. Ja som ešte stále bližšie k tridsiatke ako k štyridsiatke, ale neodradilo ma to. K "protivráskovým" krémom pristupujem s rezervou - na prvom mieste je pre mňa hydratácia a keď sa v kréme nachádzajú aj nejaké podporné molekuly, ktoré majú zvýšiť účinnosť krému, je to len k dobru veci. V tomto prípade môžem byť s hydratáciou spokojná, i keď v chladnejších dňoch cítim, že už to nie je ono a sem-tam pozorujem v priebehu dňa na tvári jemné ryhy z dehydratácie. Rátam s tým, že keď sa dlhodobejšie ochladí, pridám do svojej dennej rutiny ešte sérum. Celkovo sa krém príjemne používa, je hustý s textúrou medzi gélom a krémom. Sklenený obal bordovej farby pôsobí high-endovým dojmom. Na cestovanie však nebude veľmi praktický. Malé mínus (lebo nemôžem len chváliť) dávam za veľmi výraznú vôňu. Ale to je asi o preferencii každého. Našťastie, vôňa sa dlho na pleti nezdrží. Tento krém tvorí veľmi dobrý podklad pod make-up.

Čím sa dostávame k záveru rannej časti starostlivosti. Samozrejme pred odchodom z domu nezabudnem použiť balzam na pery značky Sephora a cez deň nosím v kabelke (a pravidelne aplikujem) Moisturizing Lip Balm od L`Occitane. Nechcem ho predčasne chváliť, ale urobil na mňa veľmi dobrý prvý dojem.

Večer je to už stará pesnička. Odličovací olej Shu Uemura Skin Purifier je už na tomto blogu známa firma (podrobnú recenziu nájdete tu). Pri tempe, akým ho míňam (štvrtina balenia za dva mesiace), rátam, že s ním vydržím ešte ďalších 6 mesiacov. V dni, keď som nalíčená, potrebujem dve dávky z pumpičky, inak jednu. 

Po jeho opláchnutí už nie je treba pleť dočisťovať, preto nanášam rovno krém a to presne ten istý ako ráno. Večernú časť starostlivosti zakončujem očným krémom Clinique All About Eyes Rich a balzamom na pery NUXE Reve de Miel.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.