pondelok 21. októbra 2013

RECENZIA: Gél v spreji Redken Wool Shake 08

Vlasová kozmetika je na tomto blogu skôr okrajovou záležitosťou. Nie je žiadnym tajomstvom, že moje vlasy sú krátke a z toho vyplývajú rôzne skutočnosti. Napríklad, že štandardne veľký šampón mi vydrži až pol roka. Ak striedam dva (a to sa často deje), je to naozaj beh na dlhú trať. S krátkymi vlasmi zároveň "odpadá" problém s rozštiepenými končekami a príslušnými vlasovými maskami, kúrami či inou doplnkovou vlasovou starostlivsťou. Ani kondicionéry nepoužívam, lebo mi vlasy skôr zaťažujú, než by im prospievali. Tým pádom sú moje možnosti recenzovať "vlasovku" pomerne zúžené. Jediná oblasť, v ktorej môžem ako-tak experimentovať a následne sa o svoje dojmy podeliť, sú stylingová prípravky, ktoré používam denne. Na jeden z nich sa dnes pozrieme podrobnejšie.


Redken Style Connection Wool Shake 08 Gel-Slush Texturizer, tak znie jeho celé meno. Flakón s objemom 145 ml obsahuje hmotu na pohľad pripomínajúcu jahodové pyré. Je pomerne hustá, pred použitím treba flakónom potriasť a obsah tým skvapalnie. Na vlasy sa aplikuje prostredníctvom mechanického rozprašovača.

Tým som objasnila slovo "shake" v názve. A čo "wool"? A čo 08? To posledné fakt netuším, ale čo sa týka vlny, vysvetlenie nájdeme na obale vo vete (voľný preklad) "na vlasoch vytvára výsledný efekt surovej vlny". Veru som nevedela, čo si mám pod tým predstaviť. Vlasy sú po použití  na dotyk akoby drsnejšie, ale zároveň sa s nimi veľmi dobre manipuluje, sú poddajné a ľahšie skrotiteľné. Kto mal alebo má krátke vlasy vie, že občas je to ráno boj a a niekedy nepomôže nič iné, ako ich umyť, vysušiť a potom nanovo nastajlovať. To s Wool Shake nehrozí. Podarilo sa mi s ním spacifikovať aj ten najhoršie vyzerajúci ranný výbuch (alias ježko v prievane).

Používa sa na suché vlasy, Výsledný efekt je polomatný, nečakajte žiadny oslnivý lesk, ale ja osobne to nepovažujem za mínus. Podstatné je, že na vlasoch nevytvára helmu, takže aj keď vás váš drahý bude chcieť pohladiť po vlasoch, nebude nemilo prekvapený. Ďalším pozitívom je, že kedykoľkvek počas dňa, ak vlasy mierne spľasnú (stane sa), stačí ich prehrabnúť a objem je späť.

Vôňa nie je nejako špecifická, nepripomina nič konkrétne, jednoducho generická vôňa profesionálnej vlasovej kozmetiky. Na vlasoch dlho neostáva a prebije ju vôňa šampónu alebo iných stylingových prípravkov (ak ich používam súčasne).

Neviem, ako sa tento produkt správa na dlhých vlasoch, no na krátke ho môžem len odporučiť. Zvyknem ho kombinovať napr. s penovým tužidlom, ale ak som na cestách, beriem si len Wool Shake a úplne to stačí. Kúpila som ho na feelunique, ale predpokladám, že je dostupný aj v kaderníctvach pracujúcich so značkou Redken


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.