pondelok 7. júla 2014

Starostlivosť o vlasy #4 (new in)

Tento článok bude taký hybrid medzi new-in a vlasovou rutinou. Oboznámim vás v ňom s dvoma novinkami v mojej vlasovej starostlivosti, jednou farbou na vlasy, ktorú sa ešte len chystám vyskúšať a pochválim sa novým fénom.


Šampón Pureté Naturelle s extraktom z bio prasličky od L`Oréal Professionnel som uviedla vo svojom letnom wishliste a už ho mám doma a vyše týždňa ho aj používam. Po pôrode sa moje vlasy vrátili do svojho "normálu", čiže majú sklon rýchlejšie sa mastiť. Tým pádom som sa ja vrátila k umývacej frekvencii každý druhý deň. Tento jemný prípravok je určený práve pre takéto prípady, teda na časté (niekde je dokonca uvedené každodenné) použitie a pre všetky typy vlasov. Vonia neutrálne, slabo je v ňom cítiť nejaký bylinný základ, ale naozaj len počas nanášania a potom vôňa vyprchá. Pení menej ako konvenčné šampóny, ale to sa od produktu s prívlaskom bio dá očakávať, nevnímam to ako negatívum - vlasy umyje kvalitne a to je podstatné. Keď už sme pri tom, je certifikovaný ECOCERT a Charte Cosmebio a obsahuje 99% zložiek prírodného pôvodu a 10,4% všetkých zložiek pochádza z organického poľnohospodárstva. To ma tak trochu vedie k zamysleniu, kto je cieľovou skupinou tohoto produktu, prípadne celého radu Série Nature. Lebo predpokladám, že ortodoxný milovník biokozmetiky prípravky L`Oréal nenakupuje už z princípu. No a bežného zákazníka tejto značky zase nejaký ten silikón či SLS v zložení nevyvedie z miery (ak sa vôbec oň zaujíma). No nič, len sa zamýšľam, vôbec nekritizujem, naopak - rozumiem tomu, doba si to žiada a patrí k dobrému tónu mať v portfóliu nejaký ten certifikát. A možno, že cieľovka sú zvedavé osoby ako ja, pre ktoré zloženie nie je priorita a dôležitejšie je, aby produkt "fungoval" a spĺňal požiadavky naň kladené. Mimochodom, podľa zloženia by sa šampón mohol volať levanduľový a nie prasličkový, lebo levanduľová kvetová voda sa nachádza na poprednom mieste, hneď za obyčajnou vodou, pritom extrakt z prasličky sa krčí štvrtý od konca.


Podobný rébus z kategórie "chemická olympiáda pre pokročilých" nesie v sebe (a na sebe) ďalšia novinka v mojej vlasovej starostlivosti - Casual Sea Salt Texturizing Spray od Tony&Guy. Od tvarovacieho spreja s morskou soľou by som očakávala minimalistické zloženie v znení Aqua a Sodium Chloride, ale je tam toho o trochu viac. Tento sprej má za úlohu tvarovať a dodávať objem a s potešením konštatujem, že sa tak naozaj deje. Vlasy po jeho použití akoby "zdrsnejú" a dá sa s nimi veľmi dobre pracovať, pritom nie sú zaťažené ani zlepené. Efekt morských vĺn sa síce nedostavil, ale pri mojich krátkych vlasoch by v tom flakóne musel byť schovaný prinajmenšom David Coperfield, aby sa také niečo stalo. Konštatujem, že tento sprej je viac ako dôstojná náhrada už neexistujúceho Wool Shake od Redken, pričom v jeho prospech hrá okrem dostupnosti aj aj oveľa priaznivejšia cena plus možnosť vybrať si z dvoch veľkostí (75 ml a 200 ml).


Tieto dva produkty momentálne tvoria gró mojej starostlivosti, šampón občas prestriedam s protilupinovým z mojej poslednej rutiny. Penové tužidlo ešte mám, ale v súčasnosti si od neho dávam pauzu, lebo už spomenutý soľný sprej mi úpne stačí.

V drogérii ma nedávno upútala novinka v oddelení farieb na vlasy - Prodigy 5 od L`Oréal (v mojom klasickom šestkovom odtieni, tu sa volá Oak čiže dub). Olejová farba bez amoniaku - nemali sme tu už také niečo? Mali - volala sa Olia a nejako ma nepresvedčila. Prodigy 5 používa prívlastky ako "fenomenálna", "výnimočná" a "jedinečná" v piatich vlastnostiach, pričom tá posledná ma pobavila a naozaj neviem, čo si pod tým predstaviť, citujem "zmyselne prirodzený pocit". Chystám sa túto farbu vyskúšať už tento mesiac, takže ak bude o čom, napíšem recenziu, v opačnom prípade ju nájdete aspoň medzi spotrebovanými produktami.

Na záver trochu chválenkárstva, ale patrí to sem, keďže sa to týka vlasovej starostlivosti. Možno by sa to viac hodilo v zimných mesiacoch ako teraz, ale ktovie kedy zas budem písať o vlasovke.... skrátka - mám nový fén. Ten predchádzajúci bol síce malý, skladací, červený a mala som k nemu citový vzťah, lebo pochádzal ešte z mojich parížskych čias, nuž ale dobojoval a bolo treba nahradiť ho niečím novým. Nakoniec som si vybrala BaByliss Pro SL Ionic. Moje požiadavky na fén nie sú nejaké náročné, stačia mi dve rýchlosti vysúšania, u tohoto fénu si môžem vybrať aj z viacerých teplôt (a dokonca aj fúkanie studeným vzduchom). Som nadšená aj z ergonomického tvaru, nízkej hmotnosti a dlhej šnúry, ktorá má 2,7 metra a vďaka nej sa s fénom veľmi dobre manipuluje. Disponuje turmalínovo-keramickou technológiou, ktorá je údajne šetrnejšia k vlasom - to neviem až tak posúdiť, vo všeobecnosti fén používam nepravidelne a počas pár minút, takže pochybujem, že by stihol nejako vplývať na kvalitu vlasov, či už negatívne alebo pozitívne.

        

4 komentáre:

  1. Loreal Professionnel kozmetiku mám veľmi rada, aj keď v poslednom čase som skôr za produkty s menším množstvom chémie, ale čo sa týka vlasov tak to tak neriešim, silikóny v šampóne mi vôbec neprekážajú :)
    Pozývam ťa ku mne na blog na GA o balíček plný kozmetiky:)

    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/06/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som zatial nezaznamenala rozdiel v ucinku, co sa tyka zlozenia, takze ani ja neriesim.

      Odstrániť
  2. Takže s fénem jsi spokojená? Přemýšlím, že bych si měla výhledově pořídit nový (mám jen malý cestovní a asi by bylo fajn si pořídit na častější fénování něco kvalitnějšího...), tak bádám, jaký. :) Jinak teda nejsem ani ortodoxní milovník bio kosmetiky, ale sls a silikony moc nevyhledávám, protože vlasům je bez nich zkrátka lépe. Je ale fakt, že z jejich obsahu se nezblázním. :) To jen tak, že nejsou na světě jen dva tábory. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, som spokojna, aj ked teraz v lete ho vyuzivam menej a radsej susim vlasy na volnom vzduchu. Inak vybrat novy fen je celkom fuska, lebo je toho tolko, tak ja som to zuzila na dve znacky (Braun a BaByliss) a potom mi vylucovacou metodou vysiel tento.

      Ja sa stretavam v zivote s bud fanusikmi bio alebo ludmi, co absolutne neriesia, tak som to trochu zoschematizovala ale mas pravdu, medzi tym je urcite vela nuansi :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.