štvrtok 25. decembra 2014

TOP 10: Obľúbená kozmetika júl - december 2014

V tento sviatočný deň vám prinášam výber toho naj z druhého polroka 2014. Tu je desiatka, ktorá ma v spomenutom období oslovila najviac:


Chanel Perfection Lumiere Velvet - môj prvý make-up od Chanelu a hneď to dotiahol medzi TOPky. A nielen tohtoročné, ale celoživotné. Okrem ceny na ňom nenachádzam žiadne negatíva. A z pozitív spomeniem aspoň kompaktné balenie, prirodzený efekt na pleti, delikátnu vôňu, primeranú výdrž, ... a ostatné nájdete v tejto recenzii.  

Stila In the Light - aj keď túto paletu očných tieňov nepoužívam tak často, ako by si zaslúžila, určite do tohto výberu patrí. To, že je to moja prvá "veľká" paleta, by bol asi slabý dôvod. Je to hlavne pre jej skvelo zostavenú farebnú schému, kvalitu tieňov a ich kombinovateľnosť. Podrobnejšia recenzia aj so swatchmi sa nachádza tu.

Tam nájdete info aj o ďalšom obľúbencovi - ceruzke Stila Waterproof Eye Liner v exkluzívnom odtieni Damsel (samostatne sa nedá kúpiť). Táto vysúvacia čiernohnedá (hnedočierna?) ceruzka mi farebne veľmi vyhovuje - nepôsobí tak "tvrdo" ako čistá čierna, na druhej strane nemá v sebe ani podtóny červenej, ktoré sú typické pre hnedé ceruzky a ktoré ku mne veľmi nejdú. Pekne kĺže po viečku, dostane sa až ku korienkom rias a tým ich nenápadne ale účinne zvýrazní. Navyše je vodeodolná.

V oblasti očí ešte zostaneme a to s mascarou Smoky Lash od Make Up For Ever. Má všetko, čo som kedy od mascary chcela - objem, natočenie, výdrž, nedrobí sa a neopadáva a vydržala mi otvorená v použiteľnom stave takmer pol roka. Recenzovala som ju tu.

Už máme za sebou make-up, očné tiene, linku, mascaru... chcelo by to trochu zvýrazniť pery - s Long Last Lipstick v limitovanom odtieni Power with Pink od Clinique. Získal si ma najmä svojou sýtou farbou, ktorá ideálne dopĺňa prirodzenú pigmentáciu mojich pier, a výbornou krycou schopnosťou už v jednej vrstve. Ak by mi na perách vydržal dlhšie, bol by dokonalý. Viac o ňom píšem v tejto recenzii.  

V tomto polroku som si kúpila päť lakov na nechty. Zatiaľ som písala o štyroch, piaty sa dočká v januári. Z tejto pätice ma najviac dostali dva laky - ten od Maybelline som zaradila medzi svoje letné beauty-hity a ten od L`Oréal s názvom Pure Reds Collection Exclusive by Freida má svoje čestné miesto v tejto TOP 10. Dôvody? Sýta červená "sviatočná" farba (aj dnes ju mám na nechtoch), jednoduchá aplikácia vďaka plochému do oblúčika zastrihnutému štetcu a nadpriemerná výdrž. Podrobnosti nájdete v tomto článku.

Z dekoratívno-lakovacej sféry teraz prejdem troma produktami do starostlivosti o pleť. Odličovací balzam Take the Day Off Cleansing Balm od Clinique (recenzia tu) som si obľúbila pre jeho účinnosť. Bez stôp odličuje aj vodeodolný make-up a na tvári zanechá príjemný pocit. Jeho použitie sa dá prirovnať k jemnej masáži tváre a je výborným zakončením každého dňa a prípravou na nočný režim. Používam ho už tri mesiace a v januári mi ešte určite chvíľu bude robiť spoločnosť.

A pri značke Clinique ešte ostaneme. O tom, aké je pri kozmetike dôležité správne načasovanie, som sa presvedčila pri kréme Moisture Surge Intense. V lete bola jeho textúra príliš bohatá, intenzívna a nevyhovovala mi. Teraz v zimnom období je pre mňa perfektný. Viac o mojich peripetách s týmto krémom sa dočítate tu.

Exfoliačnú starostlivosť YSL Top Secrets Gommage Biologique používam raz do týždňa pred aplikáciou pleťovej masky a podobne ako odličovací balzam od Clinique, aj toto je zážitok pre zmysly ešte umocnený luxusnou vôňou a medovou textúrou s jemnými zlatými trblietkami. O tom, ako funguje, som písala v tejto recenzii.

Na záver jeden produkt starostlivosti o telo - L`Occitane Marseille Liquid Soap. Pre mňa to najlepšie tekuté mydlo na ruky, aké som doteraz vyskúšala. Nevtieravá olejová vôňa, jemne umyté ruky bez pocitu vysušenia. Škoda, že neexistuje v náhradnom "eco-recharge" balení. Je možné ho použiť aj ako sprchovací gél a keby som nemala ešte stále dosť veľkú zásobu sprcháčov, určite by som ho používala aj na tento účel.


2 komentáre:

  1. Pekny vyber. Inak zaujimave s tym Chanelom - mne sa stale nepodarilo ho otestovat, ale medzicasom som nan citala velmi rozporuplne recenzie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja, ale nakoniec ma presvedcili recenzie od pouzivateliek s rovnakym typom pleti a som rada :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.