štvrtok 25. februára 2016

RECENZIA: Revitalizing Volumising Lotion Spray od Frais Monde*

(*Produkt na recenziu venoval e-shop Elnino) Kozmetika, ktorá obsahuje vodu z termálnych prameňov, sa u mňa na blogu objavuje pomerne často, ale doteraz to boli produkty francúzskych značiek. Dnes má u mňa premiéru značka síce s francúzskym menom, ale pochádzajúca z Talianska - Frais Monde. Jej základom je sírnatá termálna voda z oblasti Repole.


Už je to nejaký rok, čo márne zháňam adekvátnu náhradu za môj obľúbený vlasový texturizér Wool Shake od značky Redken (recenzia tu), ktorý sa prestal vyrábať. Keď som v portfóliu Frais Monde objavila vlasový sprej Revitalizing Volumising Lotion Spray patriaci do radu Thermal Spa Hair Care Program, zbystrila som, lebo podľa popisu aj spôsobu použitia znel viac než sľubne a to bol aj dôvod, prečo som si ho vybrala na vyskúšanie. 

Balenie v jednoduchom dizajne je funkčné, flakón dobre padne do ruky a páči sa mi jeho matný akoby pogumovaný povrch. Obsah tvorí tekutina farbou aj hustotou podobná mlieku, ktorá sa dávkuje pomocou rozprašovača. Ten urobí z mlieka jemnučkú ľahkú hmlu, ktorá pripomína termálnu vodu v spreji. V zložení som nenašla žiaden pridaný parfum a tento raz hovorím, že škoda, lebo tento sprej dosť silno chemicky zapácha. Z vlasov to našťastie necítim, ale moment používania mi rozhodne nespríjemňuje.


Tento sprej je určený pre riedke, jemné až oslabené vlasy, aplikuje sa po umytí (na vlasy presušené uterákom) a neoplachuje sa. Tým, že je hmla taká jemná, trochu to vedie k nadmernému dávkovaniu. Prvé použitie dopadlo pre mňa dosť katastrofálne, korienky vlasov zaťažil, zamastil a hoci som dostala nejaký ten kompliment na môj nadýchaný účes, ja som sa nevedela v ten deň dočkať chvíle, kedy si vlasy znova umyjem. Brala som to ako zdvihnutý prst, aby som to s dávkovaním nepreháňala. Odvtedy tento problém nenastal, ale musím bohužiaľ konštatovať, že s objemom to nie je tiež žiadna sláva. Preto je používanie tohto spreja pre mňa trochu raketová veda a správne množstvo sa mi darí odhadnúť skôr výnimočne. Buď si ho dám málo a tým pádom síce nemám zamastené vlasy, ale ani objem. Alebo mám super objem, ale zároveň mastné korienky. Osobne si vyberám skôr prvú možnosť.

Aj keď mne tak úplne nesadol, niekomu, kto má vlasy suché alebo nie až tak rýchlo sa mastiace, by tento vlasový sprej na objem mohol vyhovovať. Plus by možno ocenil jeho deklarované vyživujúce či regeneračné vlastnosti. A ja musím svoj nový grál v oblasti vlasových texturizérov hľadať ďalej.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.