pondelok 14. augusta 2017

Lakotéka #21: Starý a nový L`Oréal Color Riche

Dlhých 11 mesiacov sa tento blog zaobišiel bez lakoviacieho článku. Ale tomu je koniec práve teraz a všetkým priaznivcom danej tématiky ponúkam rovno dvojitú dávku lakov značky L`Oréal. Jeden je zo starej, už neexistujúcej kolekcie (ale dá sa naň natrafiť vo výpredajových košíčkoch v niektorých drogériách a parfumériách), druhý zase pochádza z inovovaného radu s prídavkom olejov.


Začnem starším kúskom, efektovým nadlakom 937 Boho Look z limitovanej edície, ktorej meno sa mi nepodarilo vypátrať. Vo všeobecnosti laky z radu Color Riche v takejto malej fľaštičke som si veľmi obľúbila, či už Freidu alebo návykovú slivku, a keď zmizli z ponuky našich drogérií, viaceré sme to (aspoň symbolicky) oplakali. Prečo efektový lak? Sama neviem, nailartu neholdujem a na nejaké kreácie na nechtoch ma neužije. Ale tieto svetloružové konfety s bielymi kvietkami v priesvitnom základe ma akosi zaujali, plus dopredajová cena bola fakt smiešna, tak som si povedala, že to skúsim.


Nepoužila som ho síce ako nadlak, skôr to môžeme nazvať "medzilak". Na jednu vrstvu matného podlaku Ridge Filler od značky Deborah Lippmann som naniesla dve vrstvy Boho Look-u a prelakovala rýchloschnúcim nadlakom Insta-Dri od Sally Hansen. Výsledkom boli nenápadné, ale predsa len trochu ozvláštnené nechty. Úplne spokojná som ale nebola, lebo tých bodiek a kvetov som čakala trochu viac nahusto. Teda kvetov som čakala určite viac, lebo z desiatich prstov sa objavili na dvoch. Prednosťou takejto manikúry je jednoznačne jej výdrž. Mala som ju na nechtoch takmer dva týždne, až kým pri nechtovom lôžku neboli vidieť odrasty. Odlakovanie, to je ďalšia chuťovka. Kto niekedy odstraňoval glitrové laky, už asi tuší. Síce som nemusela použiť alobal, ale ozdoby sa z povrchu nechtu dostali až po dlhom drhnutí a niektoré som musela doslova odškrabnúť. Po takejto tortúre neboli nechty v najlepšej kondícii a neviem si predstaviť podstupovať toto celé častejšie. Takže napriek tomu, že sa lakuje ľahko (hoci na fotke to veľmi nevidno, štetec patrí k širším a dobre sa s ním manipuluje), na nejaké pravidelné používanie to u mňa nevyzerá, skôr len na ozvláštnenie manikúry alebo accent nail.

To bol aj prípad, kedy som ho skombinovala s lakom z inovovaného radu Color Riche Le Vernis a l`Huile (= olejový lak) 224 s názvom Rose Ballet. Odlakovanie bolo síce opäť problematickejšie, ale tento raz sa jednalo len o jeden necht, takže sa to dá prežiť.


Tým som plynule prešla k hodnoteniu laku z radu, ktorý nahradil predchádzajúci zrušený Color Riche. Čo sa týka obalu a objemu, tak mi bola jednoznčne bližšia pôvodná verzia. Ja si už nechty nelakujem nejako často, a tak 13,5 ml je pre mňa dosť veľa. Odtieň, ktorý som si vybrala, sa u nás nepredáva (najbližšie v Rakúsku) a je mixom zastretej "zaprášenej" ružovej s hnedými tónmi. Typovo sa mi podobá na OPI-ovský Gouda Gouda Two Shoes (na spodnom obrázku na prostredníku) z mimoriadne úspešnej Holland kolekcie (mínus trblietky) a niečo spoločné má aj s lakom Begonia od značky Mavala (na prsteníku), hoci ten je v porovnaní s ním vyslovene pastelový a studený.

Čo je na olejovom laku iné? Rozhodne vôňa. Pri lakovaní smrdí rovnako ako iné laky, ale keď zaschne na nechtoch, je z nich trochu cítiť (aspoň prvý deň) iná aróma, neviem, k čomu ju prirovnať (to som vám asi veľmi nepomohla, ale fakt neviem, ako ju popísať). Nejako z nej nejasám, ale dá sa zniesť, skôr je neobvyklé to, že sú nechty niečím cítiť. Typ štetca našťastie ostal rovnaký. Tvarovo mi vyhovuje, aj keď je pomerne hustý a v spojení so stredne hustým lakom to nie je úplne najjednoduchšia kombinácia na lakovanie. Ale po pár použitiach som na to ako-tak prišla. Lak by mal kryť v jednej vrstve, ale ja s prvou vrstvou nikdy nie som spokojná, a tak dávam dve tenké (aj keď s ohľadom na to, čo som písala vo vete o štetci, chce to trpezlivosť a ľahkú ruku). S výslednou farbou som veľmi spokojná, je síce tlmenná, ale nie nudná, možno ju nosiť celoročne; nechtom dodáva taký "lady look". Výdrž zodpovedá mojim nárokom, teda päť pracovných dní, sem-tam sa ošuchne nejaký konček, ale úplne jemne, nič som nemusela opravovať. So schnutím poradiť neviem, ja používam vždy rýchloschnúci nadlak, lebo mne doteraz všetky laky schli veľmi pomaly.

Tento nový rad lakov na nechty obsahuje 35 lakov, bohužiaľ k nám sa dostala len časť a to iba nudné základné odtiene, akých sme už videli u iných značiek mraky. Myslela som si, že aspoň v drogériách, kde sa nachádza dvojstojan tejto značky, bude ponuka širšia, ale opak bol pravdou. Takže niekoho, kto laky základných farieb už vlastní od iných značiek, toto úplne nezaujme. Ale ak v portfóliu nájdete nejaký odtieň vášho srdca, smelo do neho (prípadne sa mrknite v zahraničných drogériách, aké odtiene ponúkajú tam) Laky sú slušné aj cena je prijateľná, aj keď vychádzajú o niečo drahšie, ako pôvodná verzia (okolo 6 eur, v Rakúsku dokonca 7,95).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.