piatok 19. júla 2013

Lakotéka #4: New In - L`Oréal a Deborah Lippmann

V dnešnom článku sa nebudem venovať lakom spojeným s nejakým ročným obdobím alebo príležitosťou, ale novým prírastkom v mojej (skromnej) zbierke. Ako už vyplýva z nadpisu, bude to drogériovo-salónna kombinácia. 


Začnem ružovým lakom značky L`Oréal Color Riche v odtieni 202 Marie Antoinette. Musím povedať, že tento nový look L`Oréal lakov sa mi veľmi páči. Jednoduchý štíhly flakón a zlatý vrchnák je veľmi chic kombinácia (a to teda ja k zlatu nijako zvlášť neinklinujem). Samotný lak sa nanáša veľmi dobre, štetec je úzky, ale hustý a dobre sa rozprestrie po nechte. Farbu som si predstavovala trochu menej intenzívnu, myslela som si, že na nechtoch bude takmer priesvitná s ružovým nádychom, ale v konečnom dôsledku mi nevadí ani sýtejšia ružová, keďže taký lak mi doteraz chýbal. Výdrž je priemer, tie 3 - 4 dni zvláda.    


V článku na blogu, v ktorom som sa po prvý raz venovala lakovaniu, som spomenula značku Deborah Lippmann. Jej laky ma lákali (LOL), ale odrádzala ma cena. Až do dňa, kedy ich na Beauty Bay ponúkali so zľavou 40%, teda za ceny podobné, ak má napr. značka Essie. Pôvodne som si chcela kúpiť len podlak (Ridge Filler Base Coat) a nadlak (Addicted to Speed). Ale kým som sa dostala k objednávke, podlak už nebol k dispozícii. Tak som sa rozhodla, že si "namiesto" neho vyberiem farebný lak. Po googlení a porovnaní x swatches som sa rozhodla pre odtieň Modern Love.


Ak by niekto nevedel alebo pochyboval, s kým má tú česť, na prednej strane priehľadnej krabičky je napísané "luxurious nail polish". Flakóny pôsobia retro dojmom, pripomínajú mi ťažítko. Čierny matný vrchnák s drsným povrchom umožňuje dobrý úchop a tám pádom dobré ovládanie štetca.

Odtieň Modern Love je popisovaný je ako "dusty mauve" a ja v podstate súhlasím, i keď ja by som ho skôr popísala ako svetlý taupe (béžovosivý) s mauve (fialkastým) podtónom. Pri umelom svetle sú fialkasté tóny výraznejšie ako pri dennom. Štetec je tenký a nie veľmi hustý, lak aplikuje rovnomerne. V kombinácii s nadlakom Addicted to Speed vydržal (a teraz pozor) plných sedem dní. Potom sa mi odlúpal na končeku nechta na palci, takže s malou opravou by možno ešte pár dní vydržal (ale ja som už chcela zmenu). 

   
A propos, nadlak. Fantastický. Aplikuje sa 2 minúty po nanesení druhej vrstvy farebného laku. Má zvláštnu vôňu (zápach?), síce chemický, ale taký svojský, nevonia tak žiaden z lakov, ktorý poznám. Robí česť svojmu menu, schne naozaj rýchlo (nemerala som to, ale je to pár minút) a do vysokého lesku. Dobre sa znáša nielen s Modern Love, ale aj s lakmi iných značiek, ktoré vlastním. Uvidíme, ako sa bude správať z dlhodobeho hľadiska (áno, narážam na sklamanie z Good to Go! od Essie), ale zatiaľ je na dobrej ceste zaradiť sa medzi mojich obľúbencov.  


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.