pondelok 6. februára 2017

Znovu Clinique dekoratívka

Mini paletka očných tieňov a rúž značky Clinique - to je dvojica, ktorú som si okrem iného našla pod vianočným stromčekom. Po vyše mesiaci intenzívneho používania nebude celkom odveci podeliť sa o svoje skúsenosti s nimi. 


Paletka je zmenšenou verziou kvarteta All About Shadow Quad v odtieni 02 Jenna`s Essentials. Jenna Menard pracovala niekoľko rokov pre značku ako Global Colour Artist a podieľala sa tak na vývoji jej portfólia dekoratívnej kozmetiky. Jej cieľom bolo vytvoriť touto paletkou univerzálny súbor očných tieňov vhodných na všetky príležitosti. Oproti plnému baleniu je poradie tieňov zmenené a množstvo produktu dosahuje sotva polovicu (2 g oproti 4,8 g). To mi ale neprekáža ani trochu, panvičky sú dosť veľké na to, aby som v nich mohla pohodlne "loviť" štetcom a aspoň mám nádej, že obsah paletky dokážem spotrebovať.


Čo sa týka efektu, dve farby (biela a svetlá taupe) sú trblietavé, a dve (čierna so zelenými odleskami a stredne hnedá) majú matný základ do ktorého sú kde-tu pridané malé trblietky (čo najlepšie vidno na slnku). Najčastejšie sa s nimi líčim dvoma spôsobmi. Buď začnem svetlou taupe na celé viečko; do ohybu a na spodnú linku nanesiem stredne hnedú, čierno-zelenou si urobím tenučkú linku čo najbližšie ku korienkom rias (akoby medzi ne) a najsvetlejšiu farbu k vnútornému kútiku oka a pod obočie. Druhou možnosťou je stredne hnedá na celé viečko a na spodnú linku, čierno-zelená do vonkajšieho kútika, svetlá taupe do ohybu a najsvetlejšia opäť k vnútornému kútiku a pod obočie. Vtedy zvyčajne doplním look tekutou čiernou linkou rovnakej značky (písala som o nej tu). Viem si predstaviť aj výrazné smoky líčenie, pri ktorom by hlavnú úlohu hrala najtmavšia farba, ale keďže som "obdarená" hlboko posadenými očami, viem, že by mi to nelichotilo. Napriek možno na prvý pohľad nudným odtieňom v sebe táto paletka skrýva slušný potenciál a myslím, spĺňa zadanie svojej tvorkyne.

Toto nie je moja prvá paletka od Clinique, čiže plus-mínus som vedela, čo ma čaká a žiadne prekvapenie nenastalo. Trblietavé tiene Clinique robiť vie, takže k tým dvom svetlým nemám žiadnu výhradu. Ani ten najtmavší ma vlastne nesklamal, ale ako som písala, nedávam si ho na celé viečko, iba ním vylaďujem líčenie, takže neviem, akoby sa správal, ak by bol takpovediac v hlavnej úlohe. Slabým miestom tohto kvarteta je stredne hnedý tieň, ktorý práši aj v paletke aj pri nanášaní a na viečko nejde naniesť úplne rovnomerne, trochu robí fľaky. Dá sa to počas líčenia napraviť, ale je to otrava. Výdrž tieňov je veľmi dobrá, od skorého ranného nalíčenia až po neskoré večerné odlíčenie s bázou od Too Faced (bez bázy to v mojom prípade nemá zmysel skúšať). Jedine už spomínaná stredne hnedá má k večeru tendenciu trochu sa zlievať, ale to si všimnem väčšinou až keď som doma z práce, takže žiaden trapas počas dňa sa nekoná.

Nebyť toho, že som túto paletku dostala, časom by som si ju pravdepodobne kúpila v plnom balení. Čo ma doteraz odrádzalo? Paletiek mám niekoľko a dostatočne nevyužívam ich potenciál, no a ešte cena. V kamenných parfumériách sa pohybuje okolo 36 aur a to je podľa mňa dosť. Za túto sumu (prípadne s prihodením pár drobných) sa už dajú kúpiť rôzne iné a odtieňovo početnejšie a zaujímavejšie paletky. Aktuálne som však narazila na veľmi zaujímavú ponuku v e-shope Marionnaud, kde túto paletku ponúkajú so zľavou 30%, teda za 25 eur a nejaké drobné a to už podľa mňa stojí za úvahu. 


Pri paletke som sa trochu "zakecala", ale ešte napíšem pár slov o rúži, ktorým je Long Last Soft Matte Lipstick v odtieni Matte Plum. Tu o nejakej miniatúre nemôže byť reč, pretože 3,6 g oproti štyrom gramom plného balenia je iba nepatrná redukcia. Rovnako ako pri paletke, zmenou prešlo balenie, do koláže som dala, ako rúž vyzerá "v originále".

Keď som ho prvý raz rozbalila, trochu som sa zľakla, lebo bol na mňa takto napohľad až príliš fialový. Ale nedalo mi to, musela som ho aspoň vyskúšať a na moje milé prekvapenie obsahuje aj celkom dosť ružovej v pomere, ktorý vytvára zaujímavý a dosť výrazný sýty odtieň, na ktorý som už dostala niekoľko komplimentov.

Rúž sa vďaka svojej hodvábnej a jemnej textúre aplikuje na pery  ľahko a bez odporu, nanášam ho vždy v dvoch tenkých vrstvách. Efekt na perách je podľa mňa v najlepšom prípade polomatný, matný sa mi (napriek názvu) nezdá vôbec. Až keď sa mierne oje alebo otrie vrchná vrstva (pre porovnanie som dala dve foto do koláže), vtedy sa zmení do zamatova. Výdržou ho radím medzi moje klasické poldenné, ktoré síce zvládajú doobednú kávu a nejaký ten záhryzok, ale s obedom sa stratia. Neviem, či je to len chladným počasím, ale moje pery poobede už nie sú v stave, aby som aplikovala ďalšiu vrstvu a tak farbu, ktorá na nich ostala, pretriem bezfarebným balzamom. Ostane len jemné natónovanie s balzamovým leskom, ktoré sa do večera rovnomerne stratí.

Z rúžu som zatiaľ taká v rozpakoch, počkám si, ako sa bude správať v teplejšom počasí a asi potom si urobím definitívny názor. Zato paletka splnila moje očakávania a hoci pár múch (skôr mušiek) sa našlo, veľmi som si ju obľúbila a používam ju takmer denne.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.