štvrtok 20. apríla 2017

Aktuálne balzamy na pery - Clinique, Clarins, Avene

Článok venovaný čisto balzamom na pery sa na blogu objavil pred vyše rokom a odvtedy sa veľa zmenilo. Dnes preto predstavím trojicu, ktorú mám práve doma (alebo v kabelke) a najčastejšie ju používam.


Začnem chronologicky, teda ránom. Tam má svoje pevné miesto balzam od Clinique All about Lips. Od všetkých, ktoré som kedy vyskúšala, sa odlišuje zásadnou vecou - spôsobom dávkovania. Doteraz som mala balzamy tyčinkové, tubičkové, kalíškové, ale pumpičkový dávkovač má pre mňa v tomto type produktu premiéru. Veľmi rýchlo som si na tento spôsob zvykla, akurát musím dbať na to, aby som nevytlačila plnú dávku, lebo to je na jedno použitie príliš veľa, úplne stačí stlačiť iba do polovice. "Balzam", ktorý následne aplikujem na pery je vlastne hustejšie mliečko, ktoré prstom rozotriem a ono sa do pier veľmi rychlo vsiakne Zanecháva ich vláčne a zamatové, vôbec nie mastné, preto si myslím, že toto môže byť vhodné aj pre pánov (ale aj dámy), ktorí inak neznesú žiadne balzamy ani pomády. Dizajnovo je to pomerne "sucharina", ale vďaka zmatnenému, akoby pogumovanému povrchu sa s ním dobre manipuluje a viečko tesne dosadá, takže nehrozí žiadna nehoda v kabelke. 


Ja ho teda v kabelke nenosím, ale používam ho ráno pred odchodom do práce, kde si následne (po raňajkách) nanesiem rúž. Okrem základných hydratačných vlastností, ktoré u starostlivosti o pery považujem za samozrejmosť, by tento produkt mal opticky vyhladiť vrásky okolo úst a chrániť tenkú a citlivú pokožku pier od agresívnych vonkajších vplyvov. To sa mi samozrejme hodnotí ťažko, ale s čím určite súhlasím, je deklarovaný komfort pier, ktoré sú napriek ľahkej textúre balzamu krásne vyživené a dokonca na ne lepšie chytá rúž. Balzam by mal aj predĺžiť životnosť rúžu na perách a zabrániť jeho odlupovaniu alebo predčasnému strácaniu. Musím ešte vyskúšať rôzne typy rúžov, aby som si toto potvrdila, ale zatiaľ sa tento parameter ukazuje sľubne. Ak vás produkt zaujal a ste z Bratislavy alebo okolia, odporúčam neváhať a navštíviť do konca tohto týždňa butik Clinique v bratislavskom Auparku, kde majú na celý sortiment (až na pár výnimiek ako sú sety alebo miniatúry) zľavu 25%.


Počas dňa, ak práve nepoužívam rúž, si doprajem starostlivosť v podobe Daily Energizer Lovely Lip Balm-u od Clarins. Každý rok vychádza v inom limitovanom dizajne; bol už kvetinkový a predtým bodkovaný, teraz s motívmi srdiečok, pier a nápisom Kiss. Obal balzamu je vyrobený z tvrdého lesklého papiera, ktorý ale vyzerá, že niečo vydrží. Lesklý balzam vo vnútri je síce bledoružovej farby, ale pery nesfarbí, len vďaka reakcii s ich povrchom im dodá unikátny naružovelý tón (u každého by mala byť farba trošku iná) a zanechá na nich mokrý efekt. Vonia ako broskyne, čo je pre mňa asi jediné mínus; nejedná sa o nič prenikavé a dá sa na to zvyknúť, ale vôňu v balzame fakt nepotrebujem a ešte menej broskyňovú. Oproti predchádzajúcemu balzamu je mastnejší, ale všetko je to v medziach znesiteľnosti. Hydratuje fajn, no upozorňujem, že u popraskaných pier má tendenciu zdôrazniť ryhy a šupinky a nevyzerá to bohvieako. Inak si ale myslím, že to môže byť dobrá voľba pre mladé dievčatá, ktoré sa nechcú / nemôžu líčiť (napríklad do školy), o to viac, že aj cenovo vychádza veľmi prijateľne (základná cena okolo 14 EUR, keď vystihnete akciu 20% dole ako ja nedávno, tak samozrejme ešte menej). 


Večer používam starostlivosť o citlivé pery od Avene, Predtým som tento balzam nosila v kabelke, ale na noc sa mi zdá vhodnejší. Je z dnešnej trojice najviac mastný a výživný. Na rozdiel od jeho predchodcu, balzamu Cold Cream od rovnakej značky nezanecháva na perách biely film, inak ale voňajú úplne totožne (vraj tóny karamelu, vanilky a ruže, ja však cítim len tú posledne menovanú) a aj v konzistencii nachádzam zhodu. Tento balzam okrem vody z termálnych prameňov v Avene-les-Bains obsahuje aj maslo karité a včelí vosk. Aplikujem ho štedro, v hrubej vrstve, do rána sa balzam úplne vsiakne a ja sa budím s vyživenými, hydratovanými a hladkými perami.  


6 komentárov:

  1. Clarins je aj moja tohtoročná voľba. Zvyšné dva nepoznám, no čo obľubujem, je kultový matný balzam na pery Nuxe ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na NUXE sa opäť chystám, keď spotrebujem Avene, už mi chýba :)

      Odstrániť
  2. Cold Cream som mala rada, ale zanechával biely povlak. Som rada, že už vynašli aj lepší variant balzamu na pery. Inak mne teraz celkom vyhovuje balzam s ružovým olejom alebo Skin Food od Weledy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten biely povlak ma vyslovene otravoval, preto som aj ja rada za toto vylepšenie. Od Weledy je dosť na blogoch chválený balzam Everon, ale ten som zatiaľ neskúšala.

      Odstrániť
  3. Najviac ma zaujal Avéne, už som naň pozerala minule, tak si ho zbehnem kúpiť. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.