štvrtok 26. marca 2015

RECENZIA: Stila Convertible Color

Predmet dnešnej recenzie čaká na svoju chvíľu až úctyhodne dlho. Prvá zmienka o ňom na blogu sa datuje takmer pred dvoma rokmi, v apríli 2013 v historicky prvom wishliste. Jeho kúpu som zrealizovala až v novembri v tom istom roku a odvtedy som ho mala odložený. Prečo také otáľanie s jeho použitím? Po prvé, mala som vtedy otvorených dosť líceniek (a poznáme sa, vždy najčastejšie siaham po tej najnovšej) a po druhé, nebola som si istá farbou.


Táto značka (ako mnohé iné) sa slovenskému trhu vyhýba, takže pri výbere odtieňa som sa musela spoliehať na internetové swatche. Podľa tejto fotky som ako najlepšiu alternatívu pre mňa zvolila odtieň Petunia. (Všetky sú pomenované po kvetoch.) Keď zásielka (z Beautybay) dorazila, podľa vonkajšieho obalu som bola s farbou spokojná, ale keď som ho otvorila, začala som trochu pochybovať. "Naživo" totiž bolo prítomných viac oranžových tónov, než by mi bolo milé, a tak som uvažovala, či ju radšej nepoužitú neposuniem ďalej.


Nakoniec som to "rozlúskla" a rozhodla som sa, že si ju nechám. S príchodom jari (v mojej hlave už prveho marca, aj keby boli vonku dvojmetrové záveje) som totiž zatúžila po niečom výraznejšom a šťavnatom pre moje líca a Petunia sa na takéto jarné oživenie dokonale hodí.

Stále píšem o lícenke, no vo svojej podstate je to produkt 2 v 1, celým menom Convertible Color Dual Lip and Cheek Cream. Ale to vybavíme hneď, ako produkt na pery som ho skúsila raz a stačilo. Krémová textúra sa na nich dlho neudrží, stačí ak ich mám len trochu suché a produkt zalezie do drobných rýh... No a v mojom prípade sa k tomu pridáva fakt, že mám relatívne tmavo pigmentované pery a táto svetlá koralová farba ich neprekryje ani náhodou, len im dodá jemné tónovanie, ktoré sa ale s pôvodnou farbou pier celkom "bije".


Ale nie som preto smutná, Convertible Color som si vyhliadla v prvom rade ako lícenku (s tým, že použitie na pery bude ako prípadný bonus). Keďže je krémová a navyše bohato pigmentovaná, treba ju dávkovať s rozumom a opatrnosťou. Najlepšie sa mi nanáša pomocou štetca Contour Brush od Real Techniques. Jemne ťupnem jeho špičkou po povrchu lícenky, urobím ňou na líci bodku, ktorú potom rozotriem do stratena bočnou stranou štetca. (Postup opakujem aj na druhom líci). Celkom dobre funguje aj aplikácia prstami - ukazovákom prejdem jemne po povrchu, nanesiem na líce a prsteníkom rozotieram. Lícenka v obale pôsobí matným dojmom, ale na tvári vytvorí saténový akoby prejasnený finish.

Výdrž nie je nejako extrémna, ale nie je to ani úplný prepadák, tých šesť - osem hodín zvládne, potom sa treba ísť "refreshnúť". Ak by som mala pred sebou dlhší (pracovný) deň, vôbec by som sa nebála prihodiť si túto lícenku do kabelky - plastový obal je pevný, zatvárací mechanizmus drží spoľahlivo bez toho, aby pri otváraní hrozilo polámanie nechtov a štetec na aplikáciu nie je vôbec nutný.

Nakoniec som veľmi rada, že som si Petuniu nechala. Veľmi rýchlo sa stala pevnou súčasťou mojej aktuálnej skrášľovacej rutiny a o mojej spokojosti svedčí aj fakt, že za posledný mesiac som inú lícenku nepoužila.

    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.