pondelok 23. januára 2017

Starostlivosť o vlasy #10: Maska a šampón Elseve Extraordinary Clay od L`Oreal Paris

Rýchlo sa mastiace vlasy, to je jeden z beauty problémov, ktorému čelím od puberty až doteraz. Teda s pármesačnou prestávkou korešpondujúcou s tehotenstvom; po pôrode sa všetko vrátilo do starých koľají. Rad produktov Elseve Extraordinary Clay od L `Oréal Paris určený práve pre tento typ vlasov preto nemohol uniknúť mojej pozornosti. Najprv som si pred vyše pol rokom v Nemecku kúpila šampón (u nás sa vtedy ešte nepredával) s lokálnym názvom Elvital a pred niekoľkými týždňami som k nemu pridala aj masku, tá už pochádza z bratislavskej drogérie.


Maskou aj začnem, a to z dôvodu, že sa vo vlasovej rutine používa pred šampónom, a nie po ňom, ako sme zvyknutí (i keď tieto trendy úplne nesledujem, masku na vlasy som naposledy používala pred viac ako desiatimi rokmi, takže možno sa postupy odvtedy zmenili). Návod hovorí, že maska sa má naniesť na suché vlasy ku korienkom, nechať pôsobiť päť minút a potom zmyť, následne pokračovať so šampónom a prípadne s inou starostlivosťou. Ja masku nepoužívam pred každým umývaním vlasov, lebo na to jednoducho cez pracovné dni nemám čas (pripomínam, že vlasy si umývam ráno). Takže ostáva víkend, čo nám dáva použitie raz do týždňa. Maska má poddajnú a pružnú textúru, tým pádom nie je úplne používateľsky najpríjemnejšia, pretože sa nenaberá ľahko a musím si vystačiť s tým, čo mi ostane nalepené na prstoch. No ale dajme tomu, keďže sa nanáša ku korienkom, nejaké mega množstvo aj tak nepotrebujem. Úlohou masky je absorbovať maz, vyčistiť vlasovú pokožku a odľahčiť korienky. U mňa to bohužiaľ takto nefunguje. Nevidím na svojich vlasoch žiaden efekt, mastia sa rovnako rýchlo a večer pred umytím sa mi zdajú ešte v horšom stave, ako keď masku nepoužijem. Dokonca ma po nej začala svrbieť pokožka hlavy, čo pri produkte, ktorý má vlasovú pokožku uviesť do rovnováhy, považujem za vrchol. 


Trochu lepšie je na tom šampón. Verzia, ktorú mám doma, obsahuje okrem troch druhov ílu aj látku piroctone, ktorá pôsobí proti tvorbe lupín, (V našej drogérii som ale tento druh nevidela, majú tam len ten s označením pre rýchlo sa mastiace vlasy). Protilupinový efekt šampónu potvrdzujem a to už od prvého použitia. S deklarovaným 72 hodinovým účinkom proti masteniu vlasov je to oveľa horšie. Vlastne je to navlas (neúmyselná slovná hračka) rovnaké ako s maskou. Zmena frekvencie umývania vlasov sa nekoná, ostávam pri umývaní každý druhý deň. Rozdiel je akurát v tom, že po použití samotného šampónu ma nesvrbí pokožka hlavy. Tak aspoň nejaké kladné body.

Celkovo to pre rad Extraordinary Clay nevyšlo veľmi pozitívne. Maska je jasným prvým tohtoročným kandidátom do článku Flops 2017. A šampón? Keď už nie proti mastnote, budem ho používať aspoň ako protilupinový. Ďalšie produkty z tohto radu (kondicionér a suchý šampón) z pochopiteľných dôvodov vyskúšať neplánujem.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.