štvrtok 28. septembra 2017

Spotrebované produkty - september 2017

Kto si myslel, že po auguste bohatom na spotrebovancov príde chudobnejší september, ten sa prerátal. Aj ja som si to myslela, a nestačila som vnímať, ako sa taška plní. Skončili sme pri čísle trinásť.


Začnem nekozmeticky sviečkou Sea Mist / Brume Marine (180 g) od Durance, ktorú som si zamilovala a vyhlasujem ju za najlepšiu morskú vôňu v tejto forme. K autentickosti jej ešte kúsok chýba, ale z tých, ktoré som mala možnosť doteraz vyskúšať, je skutočne top. Rozhodne kúpim znova.

Z kategórie recidivistov tu mám dnes iba jeden produkt - sprcháč Caudalie Rose de Vigne (50 ml), ktorého vôňu čerstvo narezaných ruží zbožňujem a určite ho nemám naposledy.

Čistič štetcov v spreji značky Ebelin (100 ml) bol svojho času dosť vychvaľovaný na sociálnych sieťach, ja ale toto nadšenie nezdieľam. V prvom rade preto, že čistič je veľmi silno parfumovaný nejakou umelou akože ovocnou vôňou, ktorá bohužiaľ ostávala aj na štetcoch. Za ďalšie, funguje iba na púdrové produkty, takže štetce od tekutých produktov treba tak či tak čistiť na mokro, a teda úspora času je minimálna. A ani tie štetce od púdrových produktov nečistí podľa mňa bohvieako, mydlu a vode sa to nevyrovná. Po ďalšom balení rozhodne netúžim.

Očný krém od Kiehl`s Creamy Eye Treatment with Avocado (14 g) splnil všetko, čo očakávam od hydratačného krému - hydratoval, vyživil, rozjasnil, a tým pádom opticky zjemnil mimické vrásky. Jeho zvláštnosťou bolo, že pri kontakte s pleťou akoby "skvapalnel", ale na to som si zvykla dosť rýchlo. Tento krém považujem za veľmi dobrú a hlavne lacnejšiu alternatívu k môjmu najobľúbenejšiemu očnému krému All about Eyes od Clinique a určite si ho zaobstarám znova (o to radšej, že si ho môžem ísť kúpiť osobne do nedávno otvoreného bratislavského butiku).

Glamglow Thirstmud (15 g) - do tejto hydratačnej masky som vkladala veľké nádeje, ktoré ale ostali nenaplnené. Písala som o nej v tomto článku. Nezaujala ma ani senzorickými vlastnosťami a ani účinkami na pleti, ktoré považujem za veľmi priemerné. Na podráždenej pokožke dokonca štípala a po odstránení masky mi občas ostali na tvári začervenalé miesta. Jediné šťastie, že som si najprv kúpila toto mini balenie - úplne mi stačilo a viem, že si ďalšie (ani malé ani veľké) nekúpim.

So značkou Havlíkova přírodní apotéka som sa zoznámila prostredníctvom dvoch produktov - umývacieho elixíru na intímne partie (50 ml) a umývacieho gélu na ruky (300 ml), o oboch som písala tu. Platí to, čo som písala v článku - gél na ruky si rada kúpim znova, emulzia na intímnu hygienu ma nepresvedčila.

Clarins Beauty Flash Balm (30 ml) je ďalší z ikonických produktov, ktorý ma zanechal v rozpakoch. Ani ako báza, ani ako rozjasňujúca maska ma nezaujal, mala som dojem, že to nič nerobilo. Znova ho určite nepotrebujem.

Nočný krém od rovnakej značky, teda Clarins Multi-Active Nuit (15 a 50 ml), to bola našťastie úplne iná story. Ľahký, ale silno hydratačný krém s jemnou relaxačnou vôňou som si zamilovala. Pleť som mala ráno po použití hladkú, sviežu a oddýchnutú. Napriek vyššej cene som rozhodnutá kúpiť si ho po čase opäť.

Poopaľovací krém NUXE Sun (200 ml) sa vyznačoval výraznou vôňou typickou pre túto značku. Konzistenčne bol niekde v strede, ľahko sa rozotieral, ale jemne lepil. Ako poopaľovák bol fajn, doma som ho dopoužívala ako klasické telové mlieko/krém po sprche. V tomto ohľade mi ale nie úplne vyhovoval, hydratoval len priemerne a spomínaná vôňa ma veľmi rýchlo omrzela. Znova ho mať nemusím, obdobné produkty od Avene alebo La Roche-Posay boli oveľa lepšie.

O korektore Maybelline Age Rewind Concealer (6,8 ml) je v našich končinách opäť trochu viac počuť z dôvodu, že sa konečne začal predávať na slovenskom a českom trhu. Bohužiaľ v dvoch úplne nemožných odtieňoch, ktoré budú tmavé tak pre 80% populácie. Tento môj pochádza z Rakúska a hoci je najsvetlejší v ponuke (odtieň Fair) vedela by som si predstaviť pre seba ešte o niečo svetlejší. Písala som o ňom v tomto článku. Názor som nezmenila, tento korektor považujem za priemerný, hlavne pre jeho (pre mňa nedostatočné) krycie schopnosti. Pozitívne hodnotím, že nezalieza do vrások ani nemigruje v očnom okolí. Jedno balenie mi stačilo, mojim grálom sa rozhodne nestal.

Mascara Armani Eyes to Kill Wet (8,5 ml) dostala priestor v tejto recenzii. Lúčim sa s ňou po piatich mesiacoch (ale v skutočnosti dobre fungovala iba štyri a tento posledný bol už iba taký dojazd) s tým, že bola OK, ale za tú cenu som očakávala oveľa viac. Nevidím žiaden dôvod kúpiť si ešte niekedy ďalšie balenie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.