pondelok 11. septembra 2017

Tri novinky v kúpeľni - Bourjois, Garnier a Klorane

Ak hľadáte nejakú inšpiráciu v oblasti telovej kozmetiky, dnešný článok vám poskytne niekoľko tipov. Nie všetky môžem doporučiť úplne bez výhrad, ale zišli sa mi tu solídne produkty s vynikajúcim pomerom kvalita/cena, ktoré stoja za zmienku.  


Čo nesklame takmer nikdy, sú Bourjois antiperspiranty vo forme spreja. Ak si dobre spomínam, s výnimkou jedného, ktorému sa pokazilo dávkovanie, som bola plus mínus spokojná so všetkými. Aj keď účinnosť pri jednotlivých parfumáciách kolíše, vyslovený prepadák nebol ani jeden. Tento raz som siahla po verzii High Trust, ktorý sľubuje až 72 hodinovú účinnosť. Tomu neverte (ani ja tomu neverím), ale tých takmer 18 hodín, čo denne fungujem, zvláda veľmi dobre. Musím teda priznať, že som ho trochu používala aj v lete, ale zakotvila som u Biotherm-u, lebo ten bol pri vyšších teplotách (30 - 35 stupňov) účinnejší. Na obdobie babieho leta, kedy teploty možno cez obed vyskočia, ale inak sú veľmi mierne, sa ale hodí viac. Rýchlo schne a nezanecháva biele stopy na oblečení. Upozorňujem na jeho špecifickú vôňu - pivónia a pižmo, ktorá je dosť púdrová až dusivá, a nemusí sadnúť každému. A je dosť intenzívna, čiže ak nosíte iba jemný parfum, môže ho prebiť. 


Telový peeling od Garnier z radu Oil Beauty pochádza z môjho posledného wishlistu. Pred dlhým časom som používala telové mlieko z tohto istého radu, ktoré mi vyhovovalo, ale až tak mi nesadla vôňa. Zdala sa mi zaujímavá, ale pri každodennom natieraní ma rýchlo omrzela. Povedala som si ale, že peeling používaný raz týždenne zvládnem aj s takouto silnou arómou. No a pravdou je, že tento telový peeling vonia inak, jemnejšie a môjmu nosu lahodnejšie. Zrniečok je v ňom primerané množstvo, sú drobné a vôbec neškriabu. Pokožka je po použití vyhladená, ale keďže peeling nemá vyslovene olejovú textúru, chýba mi ten pocit vyživenia a hydratácie, ako som bola zvyknutá u iných peelingov. Pokožku ale nevysušuje a nepotrebujem ju (výnimočne raz do týždňa) ani krémovať. Trošku by som polemizovala s tými štyrmi olejmi v názve - jednak som ich v zložení narátala päť (makadamia, argan, kamélia, ruža šípková a mandľa), a navyše posledné dva hlboko v zozname ingrediencií (za parfumom), čo značí, že sa ich tam nachádza stopové množstvo a vlastnosti produktu  veľmi neovplyvňujú - je to gél meniaci sa pri kontakte s vodou na krém/mlieko. Ale pre niekoho nenáročného, kto peelingy veľmi neprežíva a nechce do nich veľa investovať, je toto podľa mňa dobrá voľba.

Predchádzajúce dve produkty sú drogérkového razenia (hoci sprej som paradoxne kúpila v parfumérii), ten tretí pochádza z lekárne. Objednala som si ho bez toho, aby som poznala jeho vôňu, zaúradoval obal a názov. Potrebovala som si totiž doplniť objednávku v on-line lekárni tak, aby som nemusela platiť poštovné. Našťastie mi sprchovací gél od Klorane s názvom Escale Azur zavoňal, aj keď teda na prvý pokus to úplne nebolo. V tube totiž hrajú prím jasmín (fajn) a pluméria (s tou mám trochu problém), ale prítomné sú našťastie aj tóny citrusovej kôry (citrón a mandarínka), ktoré ten kvetinový základ odľahčujú a dodávajú mu šmrnc a iskru. Pri sprchovaní a potom na pokožke prevažuje práve citrusová zložka vône, čo mi len a len vyhovuje. Tento sprcháč je podľa popisu určený pre suchú a citlivú pokožku tela a obsahuje ochranné výťažky z topoľových výhonkov (opäť bohužiaľ až na samom konci zoznamu). Nakombinovať následnú hydratačnú starostlivosť k tejto zvláštnej vôni nebol problém, pretože nie je veľmi silná a z pokožky ju takmer necítiť. Zatiaľ po sprchovaní používam poopaľovák od NUXE, ktorý je v podobnom vôňovom registri (akurát bez tých citrusov) a ktorý potrebujem minúť, lebo do ďalšieho leta by nevydržal. Klorane ponúka viacero parfumácií tohto sprcháča, bohužiaľ u nás som videla iba dve - Mure Mystere (kombinácia bobuľového ovocia s pižmom) a Energie (grep, ríbezľa a jazmín). Je naozaj škoda, že portfólio produktov Klorane (okrem vlasovej kozmetiky a radu pre deti) je u nás také úzke.


2 komentáre:

  1. Od pílingu s obsahom olejov by som fakt očakávala, že budú pokožku hydratovať. Ja mám teraz Balea sprchový olej, síce vôbec nevonia, ale pokožku skutočne hydratuje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obávam sa, že tie oleje sú v prípade Garnieru iba na ozdobu. So sprchovými olejmi nemám žiadne skúsenosti, ale na jeseň/zimu môžu byť fajn.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.