štvrtok 9. novembra 2017

Starostlivosť o pleť - jeseň 2017

Toto vydanie pleťovej rutiny by mohlo mať podtitul "Clinique a tí ostatní", lebo práve moja top značka v nej hrá hlavnú úlohu. Dopĺňajú ju po jednom produkte A-Derma, Caudalie a L`Occitane.


Ráno začínam spŕškou Moisture Surge Face spreja od Clinique, navlhčím ním vatový tampón, ktorým si prejdem po tvári a aj tvár samotnú. Podrobnejšie som o tomto produkte písala tu. Po ňom nasleduje tonikum s gélovitou textúrou Turnaround Revitalizing Lotion, o ktorom som si začínam myslieť, že je večné. Používam ho od začiatku roka 2017 a ešte stále sa nepribližujem ku dnu! O tom, ako ho používam, som písala napríklad v tomto článku.

Po spotrebovaní hydratačného krému od Sothys som siahla po ďalšej miniatúre z mojich zásob - kréme Vine[Activ] od Caudalie. Bol súčasťou marcového LookFantastic boxu a na jeho používanie som sa celkom tešila. Bohužiaľ musím priznať, že zaostal za mojimi očakávaniami. Podľa popisu by mi mal sedieť, okrem hydratácie je zameraný aj na ochranu pleti v mestskom prostredí a označenie 3 v 1 na obale znamená, že pôsobí okrem spomenutej ochrany pleti proti škodlivým vplyvom z mestského prostredia aj protivráskovo a má dodávať pleti jas. To všetko by bolo krásne, keby fungoval základ. Tento krém ma nenadchol ani svojimi senzorickými vlastnosťami -  textúra ešte ako-tak, ale s "vôňou" mám zásadný problém, krém mi jednoducho smrdí. (Cítiť ho hlavne pri nanášaní, potom sa to stratí.) Preniesla by som sa cez to, keby aspoň hydratácia bola na dobrej úrovni, ale to sa nedeje. Prvé dni používania som nachádzala na tvári dokonca suché mapy. Teraz vyzerá, že si pleť zvykla, ale žiadna veľká hitparáda to nie je. Tento krém sa môže používať aj na noc, ale to mi už vôbec nevyhovuje, pleť bola po ňom ráno nepríjemne napnutá na viacerých miestach.

Z rána plynule prejdem na večernú časť rutiny (balzamy na pery tento raz vynechám, sú to tie isté ako naposledy). Vrátila som sa k micelárnemu gélu na oči Sensifluid od značky A-Derma (recenzia tu). Nie, že by mi tak strašne chýbal, ale treba ho spotrebovať do 6 mesiacov po otvorení, čo je práve teraz v novembri. Ale musím mu uznať, že odlíči všetko do poslednej bodky, či už sa jedná o jemné denné, alebo výraznejšie "príležitostné" líčenie.


Odličovací olej Slamienka od L`Occitane používam tým pádom na zvyšok tváre. Zvykla som si aj na jeho zvláštnu vôňu (slamienka je v tomto špecifická a nezameniteľná). Ani po troch mesiacoch používania tohto oleja nekonštatujem sľúbené rozjasnenie, ale u oplachovacieho produktu sa nejaké mega účinky asi ani očakávať nedajú. Inak platí všetko, čo som o tomto oleji písala minule.

Na dočistenie (symbolické, lebo olej pleť vyčistí bez zvyšku) som zvolila tonikum s názvom Clarifying 1.0 patriace do repertoáru Clinique.  Jeho predchodca s označením Mild je tiež už z môjho blogu známy a teraz som siahla po tejto inovovanej verzii. Má mierne exfoliačné vlastnosti a výsledkom jeho pôsobenia by mala byť jemná a rozžiarená pleť. Používam ho necelá dva týždne a jeho prínos zatiaľ vyhodnotiť neviem, uvidíme po nejakom dlhšom období.

Aktuálny nočný krém Clinique Smart Night nie je žiadnou novinkou. Na základe pozitívnych skúseností s menšími baleniami som si ho zadovážila v plnej veľkosti a nadšenie trvá. Zaraďujem ho nielen medzi obľúbencov, ale aj medzi TOP produkty z drahšej cenovej kategórie. Imponuje mi jeho ľahká gélovo-krémová textúra, ktorá pleť zanechá vláčnu bez pocitu ulepenia a tá ráno vyzerá hydratovaná a svieža. Navyše neobsahuje žiadnu parfumáciu, čo je u mňa osobne vždy bod k dobru. Nie som úplne stotožnená s dvojitým obalom téglika, ktorý tým pádom pôsobí zbytočne robustne, ale používaniu krému to nijako nebráni.

Dnešný prehľad zakončím očným krémom. Rad Pep-Start od Clinique je určený pre mladšiu pleť ako tá moja, ale (prekvapivo) mi vyhovuje. Trošku som si musela zvykať na ľahšiu konzistenciu (pod oči preferujem hutnejšie záležitosti), ale po stránke hydratácie nemám čo vytknúť. Viem, že plné balenie obsahuje aplikátor s masážnou guľočkou; pri tejto mojej zmenšenej verzii je aplikátor zaoblený, ale ja ho na nanášanie a rozotretie nepoužívam, viac mi vyhovuje vklepanie krému do očného okolia prstenníkom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.