pondelok 25. septembra 2017

TOP 10: obľúbenci za viac ako 50 EUR

Tak sme na konci! Čoho? Jednej dlhej série, ktorá začala presne na deň pred troma rokmi článkom o obľúbencoch do 5 eur. Pôvodne som plánovala také jedno-dve pokračovania, ale celý tento nápad ma tak nadchol, že nakoniec ich pribudlo sedem (10, 15, 20, 25, 30, 35/40 a 45/50), a dnešne ôsme, záverečné. Toto sa mi pripravovalo asi najťažšie. Päťdesiat euro je pre mňa osobne hranica, kde sa z drahých produktov stávajú veľmi drahé, a nekupujem si ich každý deň (ani každý mesiac). A keď už, vždy sa snažím nejako vynájsť, aby som nemusela platiť plnú cenu a pomáham si buď zľavovými akciami, alebo sa nechám obdarovať. Kozmetických topiek nad 50 eur som dala dokopy šesť (napríklad sérum som nenominovala ani jedno, hoci som ich v tejto cenovej hladine zopár skúsila, za tú cenu podľa mňa nestálo ani jedno). K desiatke som si pomohla malým trikom, a síce, že som zahrnula štyri vône, ktoré považujem za srdcovky, a ktoré kritérium ceny spĺňajú.


Začnem pleťovou starostlivosťou, lebo tá, ako dobre vieme, je základ. A odlíčenie, to je (spolu s hydratáciou a slnečnou ochranou) základ toho základu. Už nejakú dobu fičím na odličovacích olejoch (občas zbehnem k balzamom). Za úplnú topku v tejto kategórii považujem Skin Purifier Cleansing Oil od značky Shu Uemura (recenzia tu). Určite jeden z prvých odličovacích olejov (ak nie úplne prvý), ktorý som vôbec v živote skúsila, a hneď takáto bomba. Nastavil latku pre všetkých jeho nasledovníkov. Vyznačoval sa akurátnou hustotou, veľmi jemnou parfumáciou a hlavne bezchybnými odličovacími schopnosťami. Pritom ho stačilo len malé množstvo, tým pádom veľké balenie (450 ml) mi vydržalo neuveriteľných deväť mesiacov. Takže ak to prepočítam na "úžitkovosť", určite sa oplatil.

Z kategóri krémov som vybrala jedno duo, a síce denný a nočný krém od Clarins, teda Multi-Active Jour a Multi-Active Nuit. Ako prvý som vyskúšala ten denný. Pozitívne hodnotím šírku variácií, v ktorých sa tento krém predáva. Pre rôzne typy pleti, s alebo bez SPF, v tégliku alebo flakóne s pumpičkou (vo forme emulzie). Ja som siahla po tom s označením pre všetky typy pleti (na základe dobrého prvého dojmu zo vzoriek). Tento krém som si obľúbila pre jeho skvelé senzorické vlastnosti (konzistencia a vôňa), pre hydratačné schopnosti (akurát v úplne tuhej zime mi už nestačila musela som siahnuť po niečom hutnejšom) a pretože sa mi veľmi páčil vzhľad pleti po jeho použití - vyzerala sviežejšia a mladšia.

Následne som si zamilovala aj nočný variant, teda Multi-Active Nuit, ktorý sa vyskytuje len v dvoch typoch - pre normálu až suchú alebo normálnu až mastnú pleť. Ja som si vybrala ten prvý a bol skvelý v uplynulom letnom období, ale dobre fungoval aj teraz na začiatku jesene (píšem v minulom čase, lebo obe jeho balenia som spotrebovala a uvidíte ich vo štvrtkovom článku). Hydratoval presne, koľko potrebujem, nelepil (to je jedna z mojich popredných požiadaviek na nočný krém), pleť vyzerala ráno oddýchnuto a čerstvo. A tak ako pri dennom kréme, aj tu chválim vôňu, ktorá na mňa pôsobila veľmi uvoľňujúco a upokojujúco.
 
Z radu Smart od značky Clinique som vyskúšala štyri produkty, ale iba jeden ma nadchol tak, že som si ho napriek cene kúpila aj v plnom balení (ktoré aktuálne používam) a zaradila do tohto výberu, a to nočný krém Smart Night. Úplne ma dostala jeho nezvyčajná krémovito-gélová textúra, ktorá sa okamžite vsiakla do pleti (opäť žiadne lepidlo). Pleť zjemňuje, hydratuje, vyhladí, a ona ráno vyzerá rozžiarená a jej tón sa mi zdá zjednotenejší. Ako všetky pleťové produkty Clinique, ani tento krém neobsahuje parfumáciu, čo mi ani v najmenšom neprekáža.

Make-upy sú dalšou kategóriou, do ktorej sa dnes pustím. Tie z high-endu preferujem nie preto, že by som bola snob, ale ešte stále je u nich výber veľmi svetlých odtieňov lepší ako v drogérii. Z plejády mnou vyskúšaných som vybrala dva, ktoré považujem v tejto cenovej kategórii za najlepšie (hoci každý iným spôsobom). Prvým je Dior Diorskin Nude, ktorý je geniálny v tom, že pleť zjednotil veľmi prirodzeným spôsobom (z toho ale vyplýva, že s väčšími nedokonalosťami si neporadí) a nezakryl jej prirodzený jas, čo ja určite preferujem. Napriek tomu sa mi pleť po ňom prehnane neleskla a zapúdrovaný vydržal celý deň.

Druhým adeptom v tejto kategórii je Touche Eclat Foundation od YSL. Jeho recenziu si môžete prečítať tu. Odvtedy sa mi trochu zmenil tón pleti (neviem, ako je to možné, ale stalo sa), a tak odtieň BR10 by som si už isto nevybrala. To ale nič nemení na tom, že make-up ako taký môžem len a len odporúčať, a to každému, kto hľadá rozjasnenie pre svoju unavenú a nevýraznú pleť. Lebo toho nájde v tomto make-upe neúrekom. Okrem toho krásne vonia, ľahko sa rozotiera a pleti poskytuje stredné krytie.

Ako som písala v úvode, aby som zachovala pravdivosť názvu článku, prepašovala som sem aj štyri vône. Asi nikoho neprekvapí, že tri z nich pochádzajú od značky YSL, ktorej som venovala vôbec prvý článok na blogu zameraný výlučne na parfumy. Najdlhšie poznám eau de toilette In Love Again, ktorú som mala už v niekoľkých variáciách (viď spomínaný článok). Nedávno som mala možnosť si k nej opäť privoňať v letiskovom Duty Free a utvrdila ma v presvedčení, že si ju opäť musím zaobstarať. Pritom táto vôňa sa mi vôbec nepodobá (teda tomu, čo nosím zvyčajne). Obsahuje tóny pomaranča, ríbezlí, hrozna, pivónie, ruží, ostružiny a pižma; ja tam cítim najviac tú ružu a pižmo a asi aj preto sa mi tak páči.

Kým In Love Again nie je taká známa, z ďalšej srdcovky - Black Opium - sa stal bestseller (pri tej niekoľkoročnej intenzívnej reklamnej kampani sa ani nedivím). Existuje už v šiestich verziách (Eau de Parfum, Eau de Toilette, Nuit blanche, Wild Edition, Floral Shock a novinka tejto jesene - Pure Illusion). Našťastie pre moju peňaženku mi voňajú len prvé dve (tú poslednú som ešte nemala možnosť vyskúšať). Pôvodná eau de parfum ma dostala hneď na prvý očuch. Také to "wow, to je ono, to som ja!" Nachádzam v nej svoje obľúbené tóny - kvet pomarančovníka, jasmín a kávu, ktoré sú podporené vanilkou a cédrom (a ešte ďalšími zložkami, ale vypisujem len tie, ktoré cítim ja). Je to hrejivá vôňa, ktorá ma upokojuje a rada sa do nej halím ako do huňatej deky. Podrobne som o nej písala tu.

Eau de toilette Black Opium som pôvodne zamýšľala ako letnú, odľahčenú alternatívu, ale nakoneic som si ju obľúbila takmer rovnako ako eau de parfum. Je menej výrazná, menej intenzívna (a bohužiaľ aj menej vydrží). Ľahkosť jej prinášajú vonné tóny čaju a (aspoň v úvode) ovocné zložky. Tie ale veľmi rýchlo ustúpia káve (tento raz zelenej), takže gurmánsky ráz je zachovaný. Viac informácií nájdete v tomto článku. 

A to najdrahšie na záver - vôňa Neroli Portofino od značky Tom Ford. Tento nákup som dlho zvažovala, a aj keď mám výhradu k výdrži, ktorá by mala byť pri tejto sume niekde úplne inde, absolútne neľutujem. Jedná sa o úžasnú kombináciu citrusov a kvetu pomarančovníka (plus bergamotu s jasmínom, a ešte zopár ďalších), ktorá je pre mňa ideálnym mixom sviežosti a púdrovitosti. Jednoducho famózne. Podrobnosti o nej sa dozviete na tomto mieste.


4 komentáre:

  1. Krém od Clarins jsem si koupila ted poprvé (modry bez SPF), původně jsem měla černé svědomí, ale je to wow. Mám hodně suchou pleť a make-up se mi do ni proste vsakne (i přes primer). S tímto krémem drží dokonale. Každy večer na sebe ziram v zrcadle, ze je vsechno přesně jako ráno. Někdy se investice fakt vyplatí :) Ifoun

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uplny suhlas! Ja mam s kremami Clarins dobre skusenosti, ale napriklad to Double Serum (predchadzajuca verzia) ma nepresvedcilo. Ale po novej (zatial platonicky) pokukujem ;)

      Odstrániť
  2. S tým YSL make-upom úplne súhlasím, jeden z najlepších ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.