pondelok 18. novembra 2013

RECENZIA: Peelingová starostlivosť The Body Shop Vitamin C Microdermabrasion

Kto si počká, ten sa dočká (alebo aj nie?). Pred pol rokom zatvorili jediný The Body Shop v Bratislave a ako ste sa mohli dočítať na blogu, bola som jedna z tých, ktoré to tam boli v posledný deň vyplieniť. Napísala som dokonca o tom aj jeden článok (tu). Všetky položky z tohto nákupu už poslúžili svojmu účelu, ale jedna z nich si musela na svoje otvorenie počkať trošku dlhšie a práve jej sa dnes povenujem.


Vitamin C Microdermabrasion, čo sa v tebe skrýva? Záhadná ingrediencia camu camu plná vitamínu C (i keď nerobím si ilúzie, v zložení je pod svojím oficiálnym názvom Myrciaria Dubia Fruit Extract na predposlednom mieste, ehm) a maslo karité (ako inak fair trade, v zložení mu patrí pekné ôsme miesto), teda okrem iného. To všetko namiešané do krému s obsahom drobných peelingových čiastočiek. Kto by čakal citrusovú vôňu (ja tak trochu áno, vitamín C a oranžovú farbu si akosi podvedome spájam s citrusmi, plus samozrejme, je tam ten faktor, že v The Body Shop sa vyžívajú v bombastických vôňach), bude prekvapený, vonia neutrálne, skoro až "lekárensky".

Táto starostlivosť je určená pre dull skin, teda pleť bez jasu. To je môj prípad, hlavne teraz v jesenných a zimných mesiacoch. Odporúčané použitie je maximálne dva razy do týždňa s tým, že prípravok nie je vhodný na citlivú pleť. Keď som si to na obale prečítala prvý raz, trochu ma táto informácia "schladila" - moja pleť má totiž občas takéto sklony. Bohužiaľ, na slovenskej nálepke na zadnej strane táto dosť podstatná informácia chýbala a dostala som sa k nej až po strhnutí nálepky a preštudovaní inštrukcií na použitie v anglickom jazyku. Ale nedala som sa odradiť a Vitamin C Microdermabrasion som predsa len skúsila.


Používa sa na odlíčenú a vyčistenú pleť. Na navlhčenú tvár treba naniesť primerané množstvo (veľkosti približne jednej bobule hrozna) a potom krúživými pohybmi masírovať končekmi prstov. Túto masáž robím naozaj veľmi jemnými pohybmi, ledva sa dotýkam tváre (treba sa vyhnúť očným kontúram) a trvá niekoľko minút. Zrniečka v produkte sú veľmi malé (niektoré z nich farbou aj veľkosťou pripomínajú vanilkové semienka) a jemné a pleť neškriabu ani nedráždia. Na záver sa produkt z tváre opláchne vodou.

Napriek mojim obavám som nemala na tento produkt žiadnu nežiadúcu reakciu. Po použití bola pleť pekne vyhladená bez pnutia či známok dehydratácie; čo sa týka jasu, ten neviem potvrdiť ani vyvrátiť - pri frekvencii používania 1x do týždňa asi nemôžem čakať zázraky. Celkovo som s týmto produktom spokojná, pleť dôkladne vyčistí a pripraví ju na ďalšiu starostlivosť. V mojom prípade je to hydratačná maska Decléor Flower Essence (recenzia tu); tieto dva produkty sa skvele dopĺňajú.     


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.