štvrtok 22. septembra 2016

Lakotéka #20: Dvojitá dávka červenej

Červená farba na nechtoch ma nikdy neomrzí. Hlavne, keď je k dispozícii toľko rôznych odtieňov - od rozmarných koralových až po temné vínové. Mne cez leto pribudli ďalšie dva, ktoré vám v dnešnom článku predstavím.

Začnem tým "exotickejším", The Beautyst By Simone. Názov nesie podľa rovnomenného francúzskeho kozmetického e-shopu a patrí do kolekcie šiestich lakov, ktoré vznikli v spolupráci s miestnymi blogerkami a youtuberkami pod dohľadom Terry de Gunzburg (zakladateľka značky By Terry). Zvyčajne takýmto blogerským spoluprácam nevenujem pozornosť, ale táto jasná červená farby kvetu vlčieho maku mi nejako utkvela v pamäti. Občas som ju chodila okukovať na stránku, ale cenovka približne rovnaká ako u lakov OPI ma vždy zabrzdila. Toto leto sa konečne na mňa usmialo šťastie v podobe výpredajovej ceny niekde na úrovni päť eur. (Síce vzápätí zase narástla vďaka poštovnému, ale to ma už nemohlo zastaviť). [Mimochodom, s nakupovaním v spomenutom e-shope som spokojná tak na polovicu. Trvalo im takmer dva týždne (!)  kým spracovali objednávku (to sa mi nepáčilo), samotné dodanie sa potom uskutočnilo do troch dní a pohyb zásielky som mohla po zadaní čísla balíka sledovať na stránkach francúzskej pošty (to sa mi páčilo).] 


Hranatý flakón disponuje zasúvacím viečkom ako to býva skôr pri high-end lakoch, pod ktorým sa skrýva užší vrchnák, ktorý je lepšie prispôsobený na uchopenie. Ocenila by som, keby bol jeho povrch drsnejší, lebo tento hladký plast má tendenciu kĺzať medzi prstami. Ani štetec nepatrí medzi moje obľúbené typy - je úzky a zastrihnutý do rovna a mám problém s ním urobiť oblúčik, ktorý by kopíroval tvar nechtového lôžka. Krytie by mohlo byť lepšie, aj s dvoma vrstvami vidím presvitať bielu časť nechta (a tri vrstvy sa mi lakovať nechcú). Ale to všetko mu odpustím, lebo ma uchvátil tou svojou úžasnou farbou. Obsahuje v sebe pomerne veľa oranžovej, ale v takej miere, že lak nekontrastuje s tónmi mojej pokožky. Teraz ku koncu leta, keď mám (na moje pomery) opálené ruky, vyzerá mimoriadne chic. Pekne ukáže na krátkych aj dlhších nechtoch. Výdrž nie je najhoršia, ale ani neohromí, po troch až štyroch dňoch treba opraviť ošúchané končeky, mnou požadovaných päť (pracovných) dní teda zvláda, i keď s menším zaváhaním.
  
Druhým lakom sa vrátim do našich parfumérií. Odtieň 3 Paris od značky Mavala som si kúpila na základe článku Tety z Prahy, Podľa nej je to najkrajšia červená všetkých čias. Neviem, či až tak, ale odtieň je to naozaj nádherný, táto stredná neutrálna červená je čistá krémovka bez trblietok či shimmeru.


Úchop štetca je vďaka hranatému tvaru vrchnáka bezproblémový, samotný štetec mi nijako zvlášť radosť nerobí (platí preň to isté čo pri predchádzajúcom laku). Prekvapila ma konzistencia laku, pri tejto značke som zvyknutá na hustú, no tento je o dosť redší (ale nie vodový). V dvoch vrstvách kryje celkom dobre, mohlo by to byť ešte o kúsok lepšie, ale mne to stačí. Výdrž sa pohybuje okolo päť pracovných dní, s občasnou korekciou ošúchaných končekov.

Priznávam, že čo sa týka vlastností, určite mám v mojej zbierke lepšie laky ako tieto dva. Ale oba ťahajú v mojom hodnotení smerom hore práve jedinečné nádherné odtiene, pre ktoré ich veľmi rada a často nosím (vlastne od júla som striedala len tieto dva), a tým pádom privriem oči aj nad ich menšími nedostatkami.


2 komentáre:

  1. Veľa toho veru z dielne týchto značiek nepoznám, Mavalu áno, no sama som toho veľa neskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som od Mavaly mala doteraz prevazne pastelove farby, cervena ma u mna premieru :) a u The Beautyst sa mi pacila este aj tmava fialova, ale vzhladom na cenu postovneho si necham zajst chut.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.