pondelok 12. septembra 2016

Roge Cavailles, Nivea, L`Oréal - stoja za kúpu?

Zopár vecí - konkrétne štyri - z mojich nemeckých a francúzskych nákupov som začala nedávno používať, a  prostredníctvom dnešného článku odpoviem na otázku, či podľa mňa stoja za to, aby ste si ich prípadne doniesli ako suvenír zo zahraničného pobytu (pretože u nás sa kúpiť nedajú).


Tekuté mydlo na intímnu hygienu Roge Cavailles s antibakteriálnou prísadou a výťažkami z tymiánu a slezu je také celkom "normálne" a oproti u nás predávaným asi ničím výnimočné. Číry gél s jemnou, sotva postrehnuteľnou (ale veľmi peknou) vôňou sa dobre používa a dosť som si ho obľúbila. Hoci nie z nejakého racionálneho dôvodu, ale celá značka vo mne akosi vzbudzuje dôveru a mať viac miesta v kufri, určite by som vyskúšala aj iné produkty základnej hygieny od nich ako napríklad sprcháče alebo dezodoranty.


Dvojicu na holenie od Nivea som si doniesla z Nemecka a bola som zvedavá hlavne na žiletky. Lebo s gélom na holenie sa podľa mňa toho veľmi vymyslieť nedá. Ak by som mohla, asi by som vylepšila dávkovanie, lebo s tým aktuálnym je to oštara. Nech robím čo robím, vždy z nádobky dostanem viac produktu, ako som chcela a ako dokážem v tej chvíli použiť. Som zvedavá, koľko mi gél na holenie pri tejto nehospodárnosti vydrží. Gél sa okamžite po vytlačení začne meniť na bohatú a hustú penu. Jej vôňa je dosť mierna, cítiť z nej typické niveovské tóny.

Žiletka, ako je vidno na obrázku, pozostáva z piatich čepieľok, ktoré, keď boli úplne nové, boli dosť ostré. To je samozrejme fajn, a malo by to tak byť, ale tieto sa mi zdali nabrúsené až príliš a ich ostrie som cítila na pokožke až nepríjemne. U wilkinsoniek, ktoré používam už roky, sa mi v minulosti nič podobné nestalo. Neporezala som sa ani s týmito, nič také, ale musela som si ne tento nový pocit zvyknúť. A postupným používaním zase odznel. Páči sa mi ich estetická stránka, po tých päťdesiatich odtieňoch ružovej, ktoré nám tlačia ostatní výrobcovia dámskych žiletiek, je modro-biela kombinácia veľmi osviežujúca. Aj úchop a celkovú manipuláciu s týmito žiletkami môžem iba pochváliť. Napriek prvotným obavám z potenciálneho ublíženia na zdraví žiletky rada používam a ak by boli dostupnejšie, kupovala by som si ich určite pravidelne.


Posledným bodom dnešného programu je farba na vlasy Preference Mousse Absolue od L`Oréal v odtieni 600, teda moja tradičná tmavá blond. Zaujalo ma na nej to, že sa dá použiť opakovane, čo nie pri každej farbe ide a to pri mojich krátkych vlasoch zvyčajne znamená, že zbytočne veľa produktu vyjde navnivoč. Tu sa to nestane, nespotrebovaná farba sa uzavrie vo flakóne a je pripravená na nasledujúce použitie (po 4-6 týždňoch). Flakón potiahnutý zlatou fóliou sa skladá z dvoch častí, ktorých obsah sa premiešava tesne pred dávkovaním. Z nádobky potom vylieza pena, na akú sme zvyknutí napríklad pri tužidlách. To veľmi uľahčuje aplikáciu, hustá pena vo vlasoch drží a nikam nesteká, takže potom nestrávim ďalšiu pol hodinu drhnutím uší a krku. Farba je klasická amoniaková, takže adekvátne k tomu aj páchne. Výsledok farbenia bol pre mňa sklamaním. Farba poriadne neprekryla a nezjednotila ani odrasty ani mojich pár šedín. Nech som sa na to snažila pozrieť akokoľvek optimisticky, nemôžem byť ani s veľkou dávkou benevolencie s výsledným stavom spokojná. A to za cenu, ktorá 6x prevyšuje to, za čo si farbu kupujem zvyčajne, Možno druhé použitie bude lepšie, ale v tejto cenovej relácii som očakávala výborný výsledok už na prvý pokus. Môj definitívny verdikt nad ňou vyslovím asi až v spotrebovancoch, ale nejako pochybujem, že by bol iný od toho dnešného.

Dnes to teda vyšlo na remízu - intímny umývací gél a žiletky by som s pokojným svedomím na nákup odporučila, proti gélu na holenie v postate tiež nič nemám, ale nie je to must-have a čo sa týka farby na vlasy, radšej sa pozrite po nejakej inej. 


4 komentáre:

  1. Tie žiletky vyzerajú dobre, mohli by dôjsť aj k nám. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ktovie, možno sa dočkáme :) veď aj balzamy Labello (Nivea) v kalíšku prišli oneskorene ale predsa.

      Odstrániť
  2. mne tie ziletky velmi vyhovuju, uz som ich chvalila aj na IG, doniesla som si ich z Rakuska, je skoda ze sa u nas nepredavaju

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je mozne, ze som ich u teba aj videla, len som na to zabudla :) super sprava, ze ich dostat v Rakusku, to mam tot za humnami ;)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.